Sunday, June 5, 2011

Eh kenapa orang macam tak suka kat aku!!



Salam pembaca semua…


Kenapa tajuk entri tu…

Ada orang xsuka kat daus ka…

Entah la daus pun xtau haha…

Daus just nak kongsi nasihat ni ja…

Penah x korang rasa macam BEBERAPA orang macam nak JAUHKAN DIRI dari kita…

Kalau penah apa korang rasa…

Nak marah…

Nak ungkit segala pertolongan…

Nak tumbuk…

Nak sepak terajang…

Kalau ada fikiran macam kat atas tu sila lintas jalan sambil lari tanpa tengok kiri dan kanan…

Kita kena fikir secara rasional…

Orang xsuka kat kita kenapa…

Mestilah jawapan tu ada pada diri kita sendiri…

Antara2 sebabnya

-cakap besar

-cakap xserupa bikin

-terlalu perasan dengan diri sendiri

-ikut kepala sendiri

-suka menjatuhkan orang


Ni just antara pandangan SAHAJA…

Masih banyak lagi sebab yang ada xkan nak list kan..fikir la sendiri…

Orang xkan benci/xsuka kat orang lain tanpa sebab betul x…

So sapa2 yang tengah mengalami perasaan macam ni sila la review balik diri tu…

Apa yang xbetul tu sila la betul kan…

Apa yang xlurus tu sila lurus kan…

Apa yang xkena tu sila la kena kan…

Manusia ni perlu lah saling mengingati…

Kalau bukan kita yang nak tegur…

Sapa lagi yang nak tegur…

7 comments:

'yAnA' Cute said...

uih..berbisa naa..
tp btol la ckp abg daus tuh..hehe..
salu gak adik duk review dri..
tp ada org tu xsuka adik sbb dia jelez cmna tu abg??hoho~~

i'm ezza haniza said...

sabar laa...kita tak leh puaskan ati org laen.

Jiejah Gorjes said...

ada juga org x suke ngan hanya sbb remeh..spt..kite berkawan dgn org yg dia x suke..

dan ada juga x ske kite sbb kite disukai ramai berbanding dia..

sungguh2 keji taw!!!

Budak Botak said...

He3, btol tu setiap sesuatu tu mesti ada sebab kan....

Entry terbaru -> Tikus Gergasi Bunuh Kanak-kanak Di Cape Town... (",)

Photophobia eyraa ! said...

entry TERBAEKK ! eyra pom rase yg samee . ape nk buat hekk ? grr . :D

zazaw said...

maun tak penah
mesti lah penah doe
sentap gile
sentapp

syafiqakarim said...

setuju.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...