Thursday, June 23, 2011

Buku Khas BELAJAR PHOTOSHOP

Pada majalah ini diterangkan bagaimana teknik teknik yang boleh anda aplikasi dalam photoshop untuk mencantikkan sesuatu gambar

Size : 44MB
Format : PDF

Mediafire:KLIK SINI

Monday, June 20, 2011

Cara Nak UNBLOCK Website Yang Diblock

Ikut saja cara ni ok...pastu boleh la bukak website yang kena block tu ok...

1. pergi "Control Panel"
2. click "Network Connections"
3. click "Local Area Connection" tulisan biru tu and click "Properties"
4. double click atau click properties utk "Internet Protocol (TCP/IP)" atau "Internet Protocol (TCP/IPv4)
5. mark "Use the following DNS Serve Adresses" yg kat bwh type "8.8.8.8" kat 1st column and "8.8.4.4" kat 2nd column and click OK


untuk windows 7..

Control Panel -> View Network and Status Tasks -> Local Area Connection -> Properties -> Click "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" then click properties -> Click use the following DNS serve adresses.

Preffered DNS server : 8.8.4.4
Alternate DNS server : 8.8.8.8

Click OK! DONE!

USE AT YOUR RISK OK!!

Sunday, June 5, 2011

Eh kenapa orang macam tak suka kat aku!!



Salam pembaca semua…


Kenapa tajuk entri tu…

Ada orang xsuka kat daus ka…

Entah la daus pun xtau haha…

Daus just nak kongsi nasihat ni ja…

Penah x korang rasa macam BEBERAPA orang macam nak JAUHKAN DIRI dari kita…

Kalau penah apa korang rasa…

Nak marah…

Nak ungkit segala pertolongan…

Nak tumbuk…

Nak sepak terajang…

Kalau ada fikiran macam kat atas tu sila lintas jalan sambil lari tanpa tengok kiri dan kanan…

Kita kena fikir secara rasional…

Orang xsuka kat kita kenapa…

Mestilah jawapan tu ada pada diri kita sendiri…

Antara2 sebabnya

-cakap besar

-cakap xserupa bikin

-terlalu perasan dengan diri sendiri

-ikut kepala sendiri

-suka menjatuhkan orang


Ni just antara pandangan SAHAJA…

Masih banyak lagi sebab yang ada xkan nak list kan..fikir la sendiri…

Orang xkan benci/xsuka kat orang lain tanpa sebab betul x…

So sapa2 yang tengah mengalami perasaan macam ni sila la review balik diri tu…

Apa yang xbetul tu sila la betul kan…

Apa yang xlurus tu sila lurus kan…

Apa yang xkena tu sila la kena kan…

Manusia ni perlu lah saling mengingati…

Kalau bukan kita yang nak tegur…

Sapa lagi yang nak tegur…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...