Friday, May 6, 2011

Tutorial:Filter E-mail Yahoo

Salam Pembaca semua...
Kadang2 tu bukak email...
Nah amik kau...
Macam kat bawah tu..
Pening macam2 campur...
Siap e-mail beribu2...
So daus nak ajar buat filter email...
Pasni email jadi kemas n teratur skit..



ni email yg blum di filter..tgk dalam inbox suma dalam tu and banyak sgt3..png2

Mula- mula, sign in yahoo email korang.




Then, klik add pada bahagian folders seperti gambar diatas
untuk membuat folder baru. Selepas itu, isikan perkataan facebook seperti gambar di atas.


Selepas siap membuat folder ''facebook", Pada bahagian "Option" (rujuk gambar di atas) pilih "More Option" Selepas itu akan keluar seperti gambar di atas.



Dan tekan pada bahagian Filters then klik Add Filters. Kemudian, isi maklumat sebijik- sebijik macam gambar kat bawah ni.



Iaitu pada bahagian Filter name isikan Facebook. Pada bahagian sender isikan Facebook jugak. Dan pada bahagian Move to folder pilih folder yang telah dibuat sebelum itu iaitu facebook. Akhir sekali klik Save Changes. Selesai, segala email dari facebook korang akan masuk ke dalam folder facebook seperti gambar di atas.





Dan sekarang, email- email dari facebook tidak akan bersepah- sepah
lagi kat dalam inbox korang



2 comments:

nora amila ghazali said...

tqvm.. hihi

"Che Ain" said...

woiitt gambaq ag kecik..ape kata ag letak autozoom bleh besar trus..xgadoh nak kelik bnyk kali..letih aku oi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...