Thursday, April 28, 2011

Pemain Bola Sepak Malaysia Kat Luar Negara

Salam Pembaca semua...
Daus nak share skit pasal bola sepak skit hari ni...
sebenarnya ada pemain2 malaysia yang main diluar negara ok...

Mai kita berkenalan dengan depa...haha

1.Safee Sali
xkenai lagi ceq xtau nak kata la...
main kat Pelita Jaya, Indonesia

2.Nicholas Chan

Nicholas Chan 19 tahun anak kepada pemilik kelab Liga Kejohanan , Cardiff City Dato Chan Tien Ghee mendapat peluang untuk mencuba nasib di kelab itu

3.Tadashi Takeda
Tadashi Takeda, Fagiano Okayama FC
(born 27 July 1986 in Penang, Malaysia) is a Malaysian-born

4.Titus Palani James
Titus James Palani, CS Meaux
13 August 1986 Kuala Lumpur

5.Wan Kuzain Wan Kamal
Wan Kuzain Wan Kamal, United States
Wonderkid ok...bukan senang nak dapat title tu...CR, Sergio Aguero penah dapat title tu

7.Shaun Richard Maloney
Shaun Richard Maloney (born 24 January 1983 in Miri, Sarawak,
tapi sayang Scotland dah amik dia sebagai player international
Dia main untuk Celtic...bukan calang2 tu

8.Tam Sheang Sung
Tam Sheang Sung kini sedang beraksi di Liga J ( J - League ) bersama skuad bawah 15 tahun FC Yokohama. Dia digelar Cristiano Ronaldo Jr. Ketika dihantar berlatih bersama kelab Brazil , San Bernado oleh wartawan di sana yang teruja melihat anak Malaysia ini beraksi di sana dan mendapat liputan hangat sepanjang berada di sana.

Player yang PERNAH mewakili kelab luar negara:
Akmal Rizal, Kedah, FC Strasbourg, Haegenue
Juzaili Samion, FC Strasbourg, Haegenue
Fadzli Shaari, Pahang, SV Wehen
Rusi Ramli, SV Wehen
Lim Teong Kim Hertha Berlin SC, Gak Graz, Austria (sekarang coach Bayern Munich)
Dali Omar (Somewhere at Australia)
T Gobinath Naidu
Wong Choon Wah (Somewhere at Hong Kong tahun 70-an)

Yang PERNAH pergi TRIAL :

Syamsuri Mustafa, AFC Bournemouth, Eintranch Frankfurt
Nasril Nourdin, Blackburn
Syed Adney, Darlington FC &Middlesbrough FC
Khalid Jamlus ,Eintranch Frankfurt
Akmal Rizal, Eintranch Frankfurt

Yang PERNAH dioffer trial kat kelab luar negara TAPI TAK PERGI:
Mokhtar Dahari
Khairul Azman Mohamad (masa main kat Phg dlm tahun 1993 rasanya)
Matlan Marjan

Yang DIPANGGIL BERMAIN TANPA TRIAL
Daus-----> MAN UTD

haha..sekali sekala belagak skit..haha

Yang SEDANG/AKAN pergi trial
Anond Chim, Wigan Athletic FC
Nazrin Baharudin, Wigan Athletic FC
R Suresh, Wigan Athletic FC
Asrarudin, PSV Eindhoven


10 comments:

sYafIk-wAy said...

nak gak , haha

perrydaus90 said...

@sYafIk-wAyhaha nnt aku gtau alex ferguson

Budak Botak said...

he3, yg MU tu x tahan tue...

Entry terbaru GEMPAR - Daging Lembu Tiruan Pon Dah Ada Kat China... (",)

perrydaus90 said...

@Budak Botakhaha besa la bdk botak...teringin nak main MU xpat..dalam ni pun jadi la

maldinifaridkamil said...

nicholas chan da maen kelantan skang..

perrydaus90 said...

@maldinifaridkamilthx untuk info tu..

Anonymous said...

Napa x masukkan Brendan Gan

yoyo said...

maklumat yang menarik... aku linkkan ke blog baru aku

yoyo baek said...

maklumat yang menarik.. aku mintak izin kerana aku dah linkkan maklumat anda di blog aku, tq

yoyo baek said...

maklumat yang menarik.. aku mintak izin kerana aku dah linkkan maklumat anda di blog aku, tq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...