Monday, April 18, 2011

LU TAK BOLEH REPAIR MOTOR SINI SEBAB LU MELAYU!!!

Salam Pembaca semua...
Panas jer tajuk entri ni ka...
Memang aku panas!!!

Cerita dia macam ni...
Bos aku tetiba lak ajak g site time pkl 4...
Yela bos da ajak mana boleh tolak...
Nak dijadikan cerita motor aku tayar pancit lak...
Time lunch pun aku g ngan membe aku sebab xsempat nak tukar tayar tu...
Buat keje kat site da sampai pukul 8 lebih...
Dalam pala otak ni da tfikir da...
Kedai motor mana la aku nak pi...
Dah malam ni...

Aku pun tolak la moto tu p cari stesen minyak yg dekat...
Jumpa gak...aku pun isi angin...
Aku trus g cari kedai motor yang bukak...
Last2 aku jumpa la kedai motor cina ni...
Memang nak tutup dah...
Aku pun cepat2 masuk...
Cakap la
Daus:Uncle boleh tengok tayar belakang tak..pancit la..(uncle tu pun tgk la)
Uncle:Ini xboley tampung la...
Daus:Apa pasai?
Uncle:Ini mau trus tukar la...
Daus:Ini tayar baru lagi la xkan xboleh...
Uncle:xboleh la...
Daus:xpa la uncle boleh pakai pam angin..mau pam tayar..rumah jauh lagi...
Uncle:xboleh la...kedai sudah mau tutup...

Daus pun tolak la motor yang dah kempis balik tu...
Tapi time tu ada lak satu orang cina tolak motor masuk kedai tu...
Aku pun berenti la jap nak tengok...
Depa tengah sembang2...
Pastu tengok Uncle tu pon bukak la tayar pelanggan cina tu...

Agak2 hampa la kan...
Hampa bengang dak kalau da dalam situasi aku yang penat keja kat site...
Semua ni jadi sebab aku orang MELAYU kan..
Tokey tu orang CINA...
Pelanggan satu lagi satu tu orang CINA...
Aduihhhh...aku rasa cam nak patah balik ja nak g sound Uncle tu ja...
Selamat aku boleh sabar lagi...

Kuat sungguh perkauman kat area penang ni...
Dia lupa ka..
Kedai dia tu area MELAYU...
Selama ni MELAYU kasi lu makan la Uncle...
Bek Uncle tu cakap awal2 kat aku lu melayu wa xnak repair sama lu...
Sebab tu tajuk entri aku macam tu...
Dah2 aku da xboley nak tulis lagi...
Xpasai2 laptop ni aku hempuk!!!

8 comments:

Putera Asmawi said...

haiyaaaaaa..kasi pecahhh

nora amila ghazali said...

sabar2...

ai n i s h a f i qa said...

erk..memang perkauman..sebab tuh malas nk bg muka dah kat geng2 depa nih..uh**macam teremo gak..haha..*


http://shasilencesolace.blogspot.com

Cik JuneD said...

sabar jew lah..
mereka ni memang macamtu..

bengang-bengang pon, mesti ade hikmahnye..

ye ea? hihii :)

aku said...

bengang tahap cipan ooo..ahakz^^

naqiah said...

aip.. no mo marah2 nah... :)

fRaMe+LenSeS said...

sabar. tapi dalam kisah tu, Daus leh fikir sendiri, semangat MELAYU yang makin luput dalam diri kaum kita ni. kita tak macam depa., hakikatnya kita tempang, mungkin lebih dasat kot, lumpuh terus dek kerana terlalu sngat dgn politik yang tah ape tu. sedih sangat

Pakcu said...

panas ni panassssssss

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...