Tuesday, April 19, 2011

Bangunan MARA di jalan Raja Laut BERHANTU...

Salam Pembaca semua...

Hari ni daus nak kongsi satu cerita yang bos daus cerita kat daus semalam...
Cerita depa kena ganggu ngan makhluk halus time on-site kat...
Pejabat MARA di Jalan Raja Laut...

Nampak cantik ja kan bangunan ni...
Tapi berapa ramai berani duduk lepas pukul 12 ke atas...
Camni cerita bos daus tuh...
Bos dapat temder kat sini
Depa hanya boleh buat kerja time malam saja sebab
Bila siang bangunan ni amat sibuk...
So depa requset buat kerja2 pemasangan malam...
Bos kata ok boleh ja...
Tapi mai ja malam macam2 gangguan la...
Antara gangguan-gangguan:
1.Tengah dok buat kerja atas siling tiba2 ada orang tarik seluar...bila tengok bawah xder sapa
2.Still sama ngan yg no.1 tapi kali ni nampak budak kecik yag tarik...
3.Bila depa nak susun kabel2 kat atas siling...makluk halus dok lawan tarik kabel tu...
4.Dok buat kerja atas siling tiba2 nampak perempuan merangkak macam cicak kat dinding...
5.Tengah dok atas siling tengok2 ada orang bagi kabel dari bawah...yang pekerja tu pun Amik..dia pn xfikir mana da orang...sekali dia teringat yang xda orang...
Terus lari...xmai dah kerja...

Lepas ja kejadian2 ni jadi...
Bos terpaksa letak setiap level 2 org..
Sebelum ni satu level 1 org...
Ada yang lari terus xnak kerja...
Pekerja yang nampak perempuan merangkak tu demam seminggu then terus berenti...
Bos cakap bangunan MARA ni la paling lambat siap sebab man-power xcukup...
Yela sapa nak wat keja kalau dah asyik kena kacau...
Dah tu leh wat keja malam...
Plg lewat kuar site pkl 3-4 pagi...
Seram daus dengar....
Bos offer kerja...
Jap nak fikir 2-3 kali dulu..haha

4 comments:

aimi shahida said...

err try la
kot kot depa main main ja cita tu.
hik3~ :)

naqiah said...

try tngok daus.. nampak merangkak.. daus mrangkak la balik.. hahaha

Sunah Mohammad said...

erk...takot lak...huhuhu

nadzli azlan said...

tibai ja , kalo nmpak jgn lupa amek no fon aq nak ! HAHAHAH !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...