Friday, March 11, 2011

Sapa nak RM36....

Amboi2 laju jer korang masuk bila dengar sal duit kan...besa la sapa xnak duit kan..haha
saja bagi gempak skit..

Daus just nak bagi tips skit..xkira la dalam apa2 bidang pon..nak cari duit ke,keje ke,apa2 ke...

5 benda ni jangan la ada dalam hati dan fikiran readers2 Daus pls....
sebab 5 benda ni lah yang akan buat korang gagal dalam apa jua bidang yang korang ceburi..

Paham btol2 ok
-Pembuang Masa
Boleh bagitau Daus...penah dengar orang yang buang masa berjaya x...Daus rasa xder..asyik makan tido jer...sapa nak berjaya..kerja xjalan...macam mana nak berjaya kan

-Pemberi Alasan
"Aku bukan xnak kerja or buat apa2..cuma xsampai seru or rezeki aku lagi la" antara alasan yg selalu kita dengar...orang bagi alasan ni..kalu kita soal macam mana pon..mesti menang kat dia punya..dah nama pon pemberi alasan..of coz ayat2 dia manis jer kan..hahaha..jgn la ada perangai ni..hodoh kot!!!

-Sering Menyalahkan Orang Lain
Kadang-kadang kita punya salah pon xnk ngaku...alih2 salahkan orang lain..macam ne nak berjaya..kalu salah sendiri pon xnk ngaku..jgn jadi BODOH SOMBONG k...ngaku jer salah..bukan orang nak marah..malah orang akan ajar/betul kan kesilapan yang kita lakukan tuh...

-Berfikiran Negatif
Yang ni la paling banyak orang kita miliki..belum pon try lg wat something..dah give up...nape korang da ada ilmu psikik ker nak tau..apa korang buat tu nak jadi ke x...Macam la Thomas Edison tu tau yang dia nak buat mentol...dia pon xtau ok..dia gagal sebanyak 1000 kali baru dia berjaya ok...

-Tidak Berusaha Menambah Ilmu
Dengan zaman sekarang ni..kalu xder ilmu..jangan harap korang boleh hidup...apa yang penting ilmu ok..belajar la selagi boleh..even benda tu sangat kecil ilmu nya..ilmu itu amat berguna bila kamu memerlukan..tanpa ilmu binasa la hidup manusia...yela da xtau nak fikir,buat apa2..apa yag boleh kita buat kalu xder ilmu..nak keje apa..even satu benda yang kecil dalam dunia ni pon gunakan ilmu....kalu xder korang list kan kat Daus..Daus nak tau skit..

So jangan la readers2 Daus ada perangai macam tu ok..please...

2 comments:

ijam ismail said...

oooh tidak...
kne tipu lg..haha

perrydaus90 said...

mana da daus tipu..tu pakai tips2 tu..konfem leh wat bisnes pe2 tuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...