Tuesday, March 29, 2011

Kebahagiaan Dalam Kekusutan...

Salam Pembaca semua....

haha..ni bukan lagu shahir..kebahagiaan dalam perpisahan..ni jugak bukan lagu baru dari Daus jugak..ni hanya dalam luahan hati seorang blogger sahaja..haha...


OK..untuk yang xtau lagi..daus ni masih praktikal lagi...so time praktikal ni banyak sangat masalah yang daus kena hadapi...tapi satu2 daus selesai kan perlahan2 sehingga setel semua benda tu...Eh,apa yang kebahagiaan dalam kekusutan tu...


cerita nya bermula macam ni...Daus diarah kan oleh Director syarikat yang daus praktikal ni untuk buat satu website untuk diorg...dia request language HTML sahaja...so daus pon buat la...bila dah siap pergi tunjuk..dia suruh ubah2 skit2...pastu...bila dah siap..dia suh ubah design lama balik..pastu bila dah siap...dia suh ubah balik design baru balik...begitu la cerita tu dok ulang selama pembikinan website tuh..tekanan tau x..ingt senang ka...adesss


Bila da siap tggl nak upload ke hosting n domain...mula2 syarikat hosting tu yang nak urus kan..tibe2 daus yang kena marah sebab website xup lg...tu pon salah daus jugak ka...ok bila website da up...director cakap nak pakai software joomlaa...adesss daus xpnh guna n xmreti guna la software tuh...website tuh pon director request simple HTML..tp dia boleh plak tanya awat website ni nampak senyap ja..kaku ja...adesssss...kalu dia nak macam tuh request la PHP kt daus mula2 tuh...Daus kena handle 2 projek kat Petronas Dagangan Berhad ngan UiTM Merbok..tapi elaun rm100...penat gila cam ni..dengan tekanan...


Tapi semalam daus dapat berita baik...daus akan dapat bonus kira total elau daus rm300 untuk sebulan ni sebab UiTM Merbok dengan website daus da setel kan..cuma tggal Petronas ja...walaupon staff lain dapat bonus lagi banyak..tapi daus syukur la..sebab dapat jugak bonus..yela budak praktikal..sapa nak hargai sangat kan....


ps:nak tgk website tuh x...jgn gelak sudah..simple HTML ja pon...

2 comments:

Muslimah Optimis said...

huhuh.. cian daus.. xpala bonus daus nanti masa konvo... tup2 senang dapat keja..semua tukan pengalAMAN

fRaMe+LenSeS said...

alhamdulillah.. syukuri ALLAH baglah. rezeki, walau seringgit, da sangat bersyukur kan? ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...