Friday, March 4, 2011

Daus dipancing KELAB EROPAH!!!

Hari ni Daus nak cita korang suma sal pengalaman daus di pancing kelab eropah…siyes Daus xtipu..wat tipu..dapat dosa je..kan..kan..kan..

Kisah ini bermula disuatu petang yang agak suam-suam kuku tuh..Daus g la mlepak kat padang kat taman Daus ni..kebetulan ptg tu lak..ada budak2 taman turun nak main bola..so diorang pon ajak la Daus main

Budak taman:weh Daus jom la men bola..dok p keja balik keja ja..cmna nak sihat
Daus:cehh aku keje pon bpeluh gak kot..haha
Budak taman:haha…dah2 cepat lama dah xmain nie…
Daus:sat aku balik amik kasut sat…

Cam tu la perbualan Daus ngan membe Daus…
So daus pon balik amik kasut..siap2 pakai kasut stretching-streching skit…apa lg p masuk men trus la..pnt la jugak kan..da lama xmain..dah kurang fit la kata kn…time main tu Daus mmg xprasan ada org nak kata muda pon xsgt..nk kata tua pon xsgt..kira “yang sedang-sedang saja” haha..dok tengok kami main…time tu pon da nak dkt maghrib..so Daus pon tggu lagi..balik la cepat..kang mak marah..tak baik tau dok kat luar time2 nk maghrib nie..

Seperti biasa…lepas makan sume Daus pon kuaq la nak g online..umah Daus xder tenet..so pe lg kdai mamak la jawab nya..haha…free of charge…Daus pon ngadap la facebook, blog , group2 blog Daus tuh..
Dah agak boring n da semak kepala tu..Daus pon balik la umah…

Dah ptg td men bola..Daus pon letih nak tido…Daus pon tido la…dalam 10minit cam tu mak kejut..cakap ada orang datang nak jumpa..Daus pon tnya la sapa mak cakap mana nak tau kawan hang la kot..Daus ngan muka ngantok+letih g la tgk..tgk muka xkenal pon..Daus pon tnya la…

Daus: awat bang cari saya? Kita kenai ka?
Unknown:nama bang ******…mmg xknai..ni mai nak kenai la..(nama sebenar tidak dinyatakan atas permintaa)
Daus:uishhh awt nak kenai ngan saya lak?
Unknown:cmni bang tgk hg men bola ptg td…cmni la senang cita..abg nak ajak hg main ngan team abg..ada tournament kat padang sony tuh..
Daus:ohh..boleh2 saya mmg xkeja esk…esk nak jmpa kt mana…pukul bapa..
Unknown:esk pkl 8pg jumpa kt sana..

Daus pon pelik awt masa bejalan laju sgt ntah…tgk2 da ada kt padang sony…so Daus xmen first eleven..so tgk jela dulu kan…hbs jer first-half baru Daus dapat peluang main…time tu seri 1-1..main punya main…masa tinggal lg 4mnt nak hbs..time 2 mnt terakhir tu team Daus dapat free kick..so Daus amik la free kick tuh..Daus pon sepak dan goolllll…macam CR amek free kick la…so mng la 2-1..tp next gama kalah lak..haha..so time nak balik tuh…ada pakcik ni cakap..

Pakcik:cantik freekick td..ni ada team dari eropah nak bg hg trial seminggu hg mau x…
Daus:pakcik buat lawak boleh plak..haha
Pakcik nak melawak pasai pa plak dah…nak xmau…
Daus:btoi ka ni…nak la…tp team mana pakcik
Pakcik:Hg jgn terkejut MANCHESTER UNITED nak amik hg..depa dok cari org yg leh wat freekick cm td tu kerap2…lgpun pakcik knai la 2-3 org kt sana..ni nak rekemen org Malaysia men sana tgk..
Daus:mak aiii biaq btoi…bila depa nak try…
Pakcik:mggu depan…

Penantian seminggu macam sehari jer…haha..mau xcmtuh..happy kot..dpt2...xdpt len cita..jnji p trial dlu..mana tau kot kena..famous aku…haha tu la yg dok terdetik dalam hati Daus..so sampai la masa yg dijanji kan..ada jugak 3-4 budak Malaysia..depa pon dapat trial gak kot..Daus da rsa dah tekanan..”ada saingan la plak”…so kami kena test fitness dulu..suma org lepas…skill pulak yang ditest..ok lagi…suma org lepas…so depa mintak kami amik freekick…


klik sini utnuk pergi ke Daus dipancing KELAB EROPAH!!!2

2 comments:

FarAh AmiRa said...

hahaha..beruntung awk..

perrydaus90 said...

awak..xbaca habis ke wak...bkk la episod 2..tgk saya dapat ke x

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...