Thursday, March 31, 2011

Kisah Cinta Terbaik....

Salam pembaca semua...

hari ni daus nak share ngan u oll semua...

pasal satu post daus yang tgh hot ditonton diseluruh pawagam seluruh Dunia..hahah.

sebelum itu ni sejarah bagi daus...terkejut,happy n teruja suma ada...

xpenah daus dapat view yang banyak camni dalam masa beberapa jam saja..WOW

thx tu Izamir Ridzwan sebab promote blog daus....

Ada pembaca dari luar negara baca gak..terharu....


xpenah daus dapat macam ni punya view..perghhh maklum la baru lg dalam blog


Tu lah post yg paling mendapat perhatian...


korang pon nak tgk gak ke...klik SINI

Dapat Check dari ????

Salam pembaca semua...xmau kata apa...hampa tgk sendiri...



Cantik tak hasil kreativiti Daus time ngah xdak keja n Bos pulak bukak lagu jiwang2...

Rahsia "BISMILLAH"


Salam pembaca semua...

hari ni daus nak share ngan korang pasal ayat

BISMILLAH...

umat islam kalu nak buat apa2 amat lah digalakkan untuk bermismillah kan...

tapi korang tau x...

setiap kali anda menyebut BISMILLAH dengan ayat penuh umpama anda menyebut 3000 nama ALLAH S.W.T


Aik mesti ada yang terkejut..ntah2 kata daus ni sesat..haha...jgn la macam tuh..kita cuma tau 99 nama ALLAH ja kan...sebab tertulis dalam Al-Quran...yang lebih lain tu dtg mana...


sini daus cita...

1000 nama ALLAH hanya diketauhi oleh para malaikat sahaja

1000 nama ALLAH hanya diketauhi para Ambiyaa' sahaja

300 lagi dalam kitab Zabur

300 lagi dalam kitab Taurat

300 lagi dalam kitab Injil

99 dalam Al-Quran iaitu 'Asma Ul-Husna"

1 lagi hanya diketauhi oleh ALLAH S.W.T


so kira nya total dalam 3000 sebenarnya...

tapi bila kita menyebut بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

UMPAMA KITA MENYEBUT 3000 NAMA ALLAH...

SEKIAN


YANG BAIK ITU DATANG DARI ALLAH S.W.T

YANG TIDAK BAIK ITU DATANG DARI HAMBANYA...

Wednesday, March 30, 2011

Harry Potter And The Deathly Hallow untuk diDOWNLOAD!!!


Sudah lama daus nantikan movie ni untuk didownload akhirnya...kuaq jugak....huhu
terharu ni....meh la kita mendownload meh...
klik perkataan harry potter tu nak download..jgn nak malas sangat!!

Harry Potter Part1Link
Harry Potter Part2
Link


lepas download kalau xtau nak buat apa tgk SINI

Daus Masuk Sinar Harian wehhhh!!!!

haha...jeles la tuh..haha Daus yang dah dibulatkan tuh...
thx tu kak shida sebab upload keratan Sinar ni...
bangga sekejap disini..hahah

DECO DECO BENG BENG BOONG !

Salam pembaca suma...

tgk tajuk pelik semacam je kan...ni la segmen Abg Ben yang terbaru...

Tajuk pon Menarik..Daus pon terjah la..tunggu lagi...hahha



So kawan2 tunggu lagi..meh la join abg ben nyer segmen ni mudah je..benda mudah pon xnak..susah la macam nie...

Terkejut Akaun dipenuhi Duit 2


haha..pasni kita leh guna duit ni buat gath...siap kat luar negara lagi tuh...hahah...

Terkejut Akaun dipenuhi Duit....

Salam Pembaca semu...hujung bulan ni macam biasa la...seorang student macam daus ni dok tertunggu2 pinjaman MARA..yela poket da kosong nie...adesss...

tapi tadi Daus cek duit daus ada lebih dari yang daus sangka..dan amat lah terkejut kerana nilai nya terlalu tinggi.tapi daus nak bawak kuar xboleh..pasai pa ntah...berapa nilai daus dapat..hampa tgk la sendiri...


hampa xcaya mai klik sini..ada bukti bergambar lg...


Tuesday, March 29, 2011

Gadis Menghina Islam....

Tengah daus dok tgk blog2 yang daus follow terpandang la satu post ni...

bertajuk lebih kurang seperti diatas...

apa la nak jadi ngan manusia zaman sekarang ni..da xdak pegangan ka....


sila klik kat bawah ni untuk join daus baca apa yg dia tls pasal seorang gadis yang menghina agama kita iaitu islam...

Frank Lampard dibelasah!!!! Capello senyum!!!!

Daus xtau nak cite macam mana..hampa tgk la sendiri..hahahaha





Best nya aku tgk Lampard kena lenyek..haha tambah2 ngan rooney plak kan..hahah tapi sebenarnya gambar ni disnap ketika englan vs wales..tapi asal nam pak cam kena belasah..xnampak macam rai kan goal...hahaha

Kebahagiaan Dalam Kekusutan...

Salam Pembaca semua....

haha..ni bukan lagu shahir..kebahagiaan dalam perpisahan..ni jugak bukan lagu baru dari Daus jugak..ni hanya dalam luahan hati seorang blogger sahaja..haha...


OK..untuk yang xtau lagi..daus ni masih praktikal lagi...so time praktikal ni banyak sangat masalah yang daus kena hadapi...tapi satu2 daus selesai kan perlahan2 sehingga setel semua benda tu...Eh,apa yang kebahagiaan dalam kekusutan tu...


cerita nya bermula macam ni...Daus diarah kan oleh Director syarikat yang daus praktikal ni untuk buat satu website untuk diorg...dia request language HTML sahaja...so daus pon buat la...bila dah siap pergi tunjuk..dia suruh ubah2 skit2...pastu...bila dah siap..dia suh ubah design lama balik..pastu bila dah siap...dia suh ubah balik design baru balik...begitu la cerita tu dok ulang selama pembikinan website tuh..tekanan tau x..ingt senang ka...adesss


Bila da siap tggl nak upload ke hosting n domain...mula2 syarikat hosting tu yang nak urus kan..tibe2 daus yang kena marah sebab website xup lg...tu pon salah daus jugak ka...ok bila website da up...director cakap nak pakai software joomlaa...adesss daus xpnh guna n xmreti guna la software tuh...website tuh pon director request simple HTML..tp dia boleh plak tanya awat website ni nampak senyap ja..kaku ja...adesssss...kalu dia nak macam tuh request la PHP kt daus mula2 tuh...Daus kena handle 2 projek kat Petronas Dagangan Berhad ngan UiTM Merbok..tapi elaun rm100...penat gila cam ni..dengan tekanan...


Tapi semalam daus dapat berita baik...daus akan dapat bonus kira total elau daus rm300 untuk sebulan ni sebab UiTM Merbok dengan website daus da setel kan..cuma tggal Petronas ja...walaupon staff lain dapat bonus lagi banyak..tapi daus syukur la..sebab dapat jugak bonus..yela budak praktikal..sapa nak hargai sangat kan....


ps:nak tgk website tuh x...jgn gelak sudah..simple HTML ja pon...

Monday, March 28, 2011

Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak Bulan 4-6 2011


Budak Botak..Daus nak join bloglist bdk botak jugak...xkan xboleh..hehe

kita kan da kawan lama budak botak

huhuhuh


Daus seorang lelaki ye budak botak

Apa Dalam Otak FAM!!!


Salam pembaca sume..sekarang ni timbul pulak isu pasal Liverpool ngan Chelsea nak main ngan Team Malaysia...


Ada yang setuju,ada jugak yang xsetuju..kenapa jadi macam mana nie..Daus duduk kat setuju sebab ape....

Meh sini daus nak tolong rungkaikan...


Sebenarnya yang xsetuju tu cakap

-malaysia kena main ngan team negara bukan club...kalu main ngan kelab ranking xnaik...mmg btol pon benda ni..tapi kalu silap FAM da aturkan setiap bulan akan ada satu game friendly ngan negara..kira okey la..ni usaha yang murni..sapa xnak tgk malaysia digeruni macam zaman super mokh..bapak aku cakap..time tu korea takut jumpa malaysia..skunk...adesss da tbalik...

-ada yang cakap friendly ngan Liverpool ngan Chelsea sebenarnya untuk mendapat keuntungan sebelah pihak sebab duit tiket...maybe ade btol nye..yela..skunk ni dalam dunia ada duit baru leh cakap..xdak duit xboley cakap btol x..so duit xder sapa nak hulur free2..ni salah satu inisiatif FAM untuk mengumpul dana...rasanya la kot..xtau la kot2 akaun FAM da byk..daus xtau nak tgk cmne...huhuh


Tapi ni pandangan dan hasil kajian Daus...

-FAM sebenar nya cuba untuk men"eksport" lebih banyak pemain kita ke luar...xkan nak ade safee sali je yang main luar kan...btol x...even Sir Alex Ferguson pon berminat ngan Amri Yahya time MU vs MAS kan..so mana tau lepas ni muslim ke,khairul fahmi ke...so daus setuju ngan apa FAM buat ni..tapi xpuas hati napa MANCHESTER UNITED XMAI MEN KAT MALAYSIA KALI NI!!!!!! adesss tol....

-korang pon tau kan macam mana rentak game kat EPL tu..laju gila..kalu xfit jgn mimpi dapat control game...so FAM maybe nak bagi Team MAS ambil pendekatan bermain secara EPL...rentak game disana memang laju dan best kalau tengok xboring..sebab tu EPL satu dunia tgk..tp xtau nape England ttp kalah dalam World Cup....huhuhu...


MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!!!

TANAH TUMPAH DARAH KU!!!

So ni jela hasil kajian Daus...kalau setuju angkat tangan macam saya ok...hahah...

Sunday, March 27, 2011

Gath ke Lepak???

Salam pembaca sume...laju je tekan kan...haha..saja kasi tajuk gempak skit..haha..nampak cam xpuas hati je kan ngan gath KAMI BLOGGER UTAGHA tu kan..sebenarnya tidak..gath tu teramat lah sempoi..hehe..sori yer cik gksb sebab wat tajuk macam tuh..dah lama traffic xtggi ni..ahhahah...bak kata En.Angah gurau2 jer...sebab diorang pon prank kak gksb termasuk lah si Onie ngan pakcu.. bangun jer tido..terasa macam nak g gath lg plak...tengah dok teringat2 tu dapat la idea nak buat entri ni...daus rasa semalam best gila..walaupun daus basuh lencun semalam ngan sejuk sebab hujan..tp gath tu still happening la...first time sampai daus je cam pakcu,adi ngan IR jer...mmg segan sangat2..lepas tu kenal ngan angah..time tu daus basah lencun tggu lag..daus pon pergi lak kat orang yg tgh memasak tuh untuk tolong diorang bakar ayam,sosej n bnda pe ntah satu g tuh..(actually nak kering kan baju je)hahaha...memang xle lupa la sal tu...


tambah2 time games plak..mmg daus xkan lupa daus kena lafazkan cinta dekat kak Gksb..adessss...haha...bila teringat balik..tergelak guling2 daus ni..hahahahah...lepas tuh daus,adam ngan adi kena cuci periuk...tp serius gath ni amat bermakna..sebelum sampai tu daus xkenal pon sapa2 dalam group tuh..tp bila da hbs..ramai yg daus da kenal..terasa macam sebuah keluarga plak...(ayat rindu ni)..pastu ada la sesi bergambar ngan budak2 gath nie...erm..sapa2 yg amik pic tu tag la daus kt facebook...


Daus xder satu pic pon kt gath tu sebab jandphone rosak..cmne nak amik pic korang sume kat sana...ok..tp ada yang balik awal...maybe ada hal..kalu korang xbalik awal mesti lg best sebab ramai skit yang daus kenal...haha..dah habis cite sal gath..ni cita sal nak balik gath lak..dah la nak pergi pon mandi ujan..time balik..elok2 lepas anta...daus mandi ujan skali lagi..adess...demam untuk 2 jam...anti-body kuat la katakan...huhu


Hope..dalam masa terdekat ni boleh la ada gath macam ni lg...sebelum daus sambung degree plak...mesti da jauh...n xder masa lg...mesti korang setuju kan...hehe...


ps:hope dapat jumpa lagi en.angah,KSP,adisuda,adi soleh,onie,kak gksb,nad,syukri,erm2...sume2 la...nak cakap sume bukan daus ingat...(Daus pelupa sikit) LOVE U ALL....

Friday, March 25, 2011

Thursday, March 24, 2011

Salah Ka Orang Dewasa Main Games???

Hai pembaca semua...hari ni Daus nak cite pasal games...Daus minat sangat2 men games n Daus rasa mesti ada jugak pembaca Daus minat main games kan..Antara genre games yang Daus amat minat sport, simulation, war, online games sometimes...
Tapi paling2 Daus suka main..simulation..cakap je simulation apa..Football Manager 2008,2009,2010,2011 semua Daus da try..The sims pon Daus da try...dari The Sims, The Sims 2,The Sims 3 just yang latest expansion jer Daus xtry lagi..

Dok tunggu gaji masuk terus nak g beli..huhu


tapi bukan benda2 ni Daus nak cakap...yang Daus nak cakap..salah ke kalu orang dewasa main games...Ada orang cakap orang dewasa main games ni xmatang..btol ke...fikiran dia still kebudak-budakkan..ada sapa2 setuju dengan statement ni...mak Daus pon cakap "DAH BESAQ PON DOK MAIN GAMES LAGI KA"
Bagi Daus games is for all la..xkisah pon budak kecik ke orang tua ke..tu kan hiburan..sesuatu yang dapat membantu seseorang men'happykan' diri sendiri, merelease tension..mengisi masa lapang..yela dari buat keje2 xelok kat luar tu bek dok umah men games je..best pon best..hahaha...So Daus still yakin yang games is for all..korang macam mana?

Wednesday, March 23, 2011

Apa Tujuan Aku Buat Blog

Time daus ngah tak da kerja smalam..daus pon berjalan2 ke blog2 yang daus follows…then langkah daus terhenti kat blog abg ben…sapa xkenal abg ben…meh sini daus luku kepala..ahahaha…daus pon terpandang la stu butang menu bertajuk vlog…sumpah daus baru berblogging dalam 1 bulan lebih je baru…dengar la jugak orang dok cakap pasal vlog2…ada smpai kutuk mengutuk..tp daus xpenah tgk apa tu vlog..so daus pon terdetik hati klik menu tu..the layan first vlog abg ben…

Sampai la disatu part tu..abg ben cakap “tujuan buat blog”….dalam hati aku terfikir..apa tujuan aku buat blog sebenarnya…sebab nak duit ke…sebab nak femes ke… aku sendiri pon xtau apa hala tuju aku dengan blog…aku tengok membe ofis aku buat blog…aku tgk membe2 kolej aku buat blog..aku pon men redah je buat…then aku pon meneruskan menonton vlog tu…

Sampai la pulak part abg ben sebut sal entry…aku pon tfikir…adakah entry aku selama ni ada cerita,emos,tarikan..atau sekadar entry kosong je…tersentak kejap time tuh…xtau apa jawapan..otak aku kosong gila time tu…

Pe2 pun lepas tgk vlog tu sampai habis…aku seperti mendapat suntikan…aku da ada tujuan buat blog…akau aku cuba buat etry yang berkualiti…serius aku rasa sapa2 yang still tercari2 tujuan sebenar korang buat blog…sila la tgk vlog tersebut…banyak yang aku dapat dari situ…hidup jangan la bodoh sombong ok…klau bodoh sombong xkemana pon…bila kita xtau…kita cari jawapan..jangan tunggu jawapan datang bergolek…

Satu benda yang aku akan ingat abg ben cakap “ BILA ORANG MASUK BLOG WOW CANTIK,BILA BACA ENTRY WOOO AKU TERTARIK PASTU CARI BUTANG FOLLOWER,KLIK BUTANG FOLLOWER…BUKAN I FOLLOW THEN TINGGALKAN MESEJ..U FOLLOW ME BACK” aku pon xtau napa..tp ayat tu macam power la aku rasa..hahah…ok la sekian pembaca semua….

Tuesday, March 22, 2011

Manchester United Juara Liga Perdana Inggeris 2010/2011

Dengan lapan perlawanan tinggal dan sembilan mata memisahkan tiga pesaing utama - Manchester United, Arsenal dan Chelsea...United telah pon ditabalkan sebagai juara oleh penganalisa bola sepak...

Hasil dari analisa..ramai yang mengakui United akan merampas kembali kejuaraan dari Chelsea musim ini...dan juga dikuatkan dengan teori2 penganalisa..antara 5 sebab United akan menjadi juara...

1.Key Players United Telah Sembuh Dari Kecederaan

Siapa lagi dapat menyangkal tentang Nani..larian,skill,control ball seakan2 pemain termahal dunia iaitu Christiano Ronaldo..sering menjadi pengumpan untuk menjaringkan gol...,selain dari Owen Hargreaves yang belum pulih..2 lagi tonggak utama United Rio Ferdinand dan Antonio Valencia telah sembuh dan cergas untuk diturunkan..

2.The little pea Mula Menunjukkan Belang

Pemain muda United yang semakin meningkat prestasi..sikecil Chicarito ni dah berkali-kali selamatkan United dari kekalahan dan juga sudah menjaringkan 10 gol padahal baru satu musim bersama United.Dengan baki 8 perlawanan pemain berusia 22 tahun ni dijangka akan menghasilkan lebih gol dan akan membantu United merampas kejuaraan musim ini.

3.Penganalisa Mengatakan Baki 8 Perlawanan Adalah Lawan Yang Tidak Sukar

United mempunyai 4 perlawanan di Home dan 4 perlawanan di Away...Antara team yang akan berjumpa United adalah Arsenal,Chelsea,Fulham,Everton,Blackpool,West Ham,Newcastle dan Blackburn..

4.Pesaing Mula Menunjukkan Tanda2 Tekanan

Prestasi Chelsea yang merudum pada awal Januari hingga Februari telah membuatkan mereka ketinggalan mata dan apatah lagi mengejar United.Begitu juga Arsenal dilihat seakan2 dapat memintas United dan merampas kejuaraan musim ini..secara tiba2 skuad Arsene Wenger ini seperti hilang arah..membiarkan 6 mata penuh dirampas kerana seri bertemu Sunderland dan West Ham.

5.United Terkenal Dengan Prestasi Menaik Dihujung Musim

Siapa yang tak tahu United amat terkenal dengan prestasi yang baik dihujung musim..diawal musim United akan bermula longlai..seri,kalah...tapi sekarang menang dengan gol besar..seperti 7-1,5-0...Prestasi menaik United dihujung musim dapat dibuktikan pada setiap musim terutama sekali ketika penentuan kejuaraan liga dengan Chelsea dan Liverpool pada musim2 lepas.United berjaya memintas Liverpool pada perlawanan terakhir dan menjuarai liga pada musim adesss Daus lupa la pulak..hahahaha

Sampai sini jela ulasan Daus..panjang2 orang xnak baca pulak...hasil analisa diambil dari sumber2 dipercayai dan hasil sembang kosong dengan membe2 hahaaha...

Sekadar teori saja..apa2 pon boleh berlaku "BOLA ITU BULAT" bak kata Hasbullah Awang...sekian

Monday, March 21, 2011

Tips Lajukan Facebook Bahaya

Baru-baru ini banyak blog yang memberi tip untuk melajukan Facebook dengan menetapkan satu IP Address Facebook pada file “Hosts” di folder Windows\System32\Drivers\etc. Ia MUNGKIN boleh membantu untuk mempercepat loading time facebook namun tahukah anda siapakah pemilik IP Address tersebut? Setakat ini, belum ada blogger yang memberi tip untuk melajukan facebook, memberi penjelasan terperinci tentang pemilik IP Address tersebut.

Risiko Menukar IP Address di Hosts

Dengan menukar IP Address di Hosts, pengguna sebenarnya memberitahu sistem operasi untuk menghubungi IP Address tersebut apabila domain yang dinyatakan diakses. Sebagai contoh,

203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

akan memberitahu sistem operasi untuk berhubung dengan komputer atau server yang beralamatkan 203.106.85.66 apabila domain www.facebook.com atau domain facebook.com diakses oleh browser pengguna.

Risikonya adalah

* Komputer atau server tersebut MUNGKIN memerhatikan segala aktiviti anda di laman tersebut.
o Pemilik server mempunyai akses terhadap password dan akaun anda.
* Komputer atau server tersebut MUNGKIN menyebabkan komputer anda dijangkiti virus.
o Sekiranya anda dihubungkan ke laman “phishing” atau laman yang mengandungi virus, adware, malware dsb. komputer anda boleh dimasuki oleh virus.

Sekiranya virus seperti Trojan dan KeyLogger telah dimasukkan ke dalam komputer anda, pelbagai masalah lain akan timbul.
Siapakah Pemilik IP Address Tersebut?

Melalui “whois” yang KR lakukan, berikut adalah informasi mengenai IP Address yang diberikan:

inetnum: 203.106.85.0 – 203.106.85.255
netname: AKAMAI-CYBERJAYA-TMNET
descr: AKAMAI CYBERJAYA
descr: KUALA LUMPUR
country: MY
admin-c: KHMA2-AP
tech-c: KHMA2-AP
mnt-by: TM-NET-AP
status: ASSIGNED NON-PORTABLE
changed: 20100729
source: APNIC
route: 203.106.64.0/18
descr: TMnet route object
origin: AS4788
mnt-by: TM-NET-AP
changed: 20090223
source: APNIC
person: Khairil Hakim Mustafa Alsafri
country: MY
address: Level 44 North Wing Menara TM, Kuala Lumpur
fax-no: +6-03-22402869
phone: +6-03-22403154
e-mail:
nic-hdl: KHMA2-AP
mnt-by: TM-NET-AP
changed: 20100729
source: APNIC
Bagaimana Untuk Mengembalikan Setting Asal?

Untuk mengembalikan setting asal facebook, pengguna cuma perlu membuang setting yang telah dibuat sebelum ini. Tanpa setting tersebut, facebook akan dibuka dengan menggunakan IP Address sebenar yang di point pada DNS Server milik Telekom Malaysia atau ISP yang anda gunakan.



KR TIDAK menyatakan yang IP Address yang dinyatakan di atas cuba untuk memasukkan sebarang virus atau melakukan aktiviti yang salah, KR juga TIDAK menyatakan yang pemilik IP tersebut cuba untuk mencuri password pengguna mahupun cuba untuk memerhatikan aktiviti pengguna. KR cuma ingin memberi peringatan kepada para pengguna internet tentang bahaya menukar IP Address di Hosts Sistem Operasi pengguna. Ada kemungkinan IP Address tersebut digunakan sebagai proxy untuk persendirian tetapi telah disebarkan kepada umum. KR ingin memohon maaf sekiranya terdapat sebarang kessilapan dalam maklumat di atas.

http://kamireviu.com/2011/tips-lajukan-facebook/

http://tengkunizam.com <-- promote sekali . haha

Mencari Penawar Kasih...

Hurm hari ni Daus sedih,down,tensen sume ada la...
xtau nak cakap cmne..xtau nak explain kat korang macam mana..Daus sendiri pon xtau pe yang dalam pala otak daus nie...

Kejadian sebelum2 ni dah buat Daus rasa susah nak percaya insan yang bernama perempuan/wanita...

Memang Daus ni silap..suka sangat percaya dan mudah percaya..tapi Daus nak buat macam mana nak ubah perangai tu...asal kepercayaan Daus ni suka sangat dipermainkan...bila orang jujur,setia kena tipu...xhbs2 dengar ayat "kalu hg setia dan jujur,ikhlas mesti org tu pun sama" Daus da nek semak ngan ayat tuh...

Daus tau Daus bukan nya hensem pon...tu kena tipu je an..hbs korang ingt org xhensem xder perasaan la..org hensem je ada perasaan...TERBAIK...

Daus pon xtau apa yang nak Daus buat lagi..bersabar...dah banyak sabar dah...
sampai skunk Daus still tercari2 penawar kasih yang sebenar Daus da penat ngan apa yang berlaku.....

Friday, March 18, 2011

5 Tanda Anda Terlalu Lama Single

Menjadi seorang yang single memang sangat seronok. Kau bebas melakukan apa saja, pergi mana nak pergi, senang kata lantak kau lah nak buat apa-apa pun. Tetapi mempunyai kebebasan seumpama ini akan merubah lelaki, biasanya bukan perubahan yang baik. Tabiat buruk seorang bujang akan segera menjadi kebiasaan dan kau akan kehilangan motivasi atau lebih teruk lagi ketajaman akal kau. Menjadi single terlalu lama adalah kitaran menurun yang menjadikan seorang lelaki itu sedih, keseorangan dan gersang.

1. Perasan semua awek suka pada kau

– Bila awek lalu sebelah dan senyum kat kau mulalah perasan diri hensem, ego pon membuak-buak. Walaubagaimanapun, menjadi single untuk masa yang terlalu lama ini membuat kamu terlalu konfiden. Kau ingat awek tadi senyum sebab kau memang hensem, tapi cuma gelakkan gaya selekeh kau atau cebis cili yang terlekat dicelah digigi kau masa makan tengah hari.

2. Membina tabiat makan yang tidak elok

– Sangat susah untuk seseorang itu untuk memasak dan adalah sangat mudah untuk terikut gaya makan orang bujang yang kurang sihat dan kadang-kadang menjijikkan. Jika dapur kau penuh dengan Mee Maggi atau lain-lain makanan segera sahlah kau dah lama single. Ataupun kau asyik makan kat luar je.

3. Kau banyak sangat main games

– Counterstrike? DOTA (Dunia Orang Tiada Awek)? FIFA 2009? WOW? Semuanya termasuk dalam senarai. Mengisi masa lapang kau dengan bermain games adalah salah satu pilihan baik. Mungkin bila kau dah ada awek nanti kau dah tak mahu main games lagi. Tapi kalau main games berjam-jam sampai ke pagi adalah tak elok untuk tubuh badan dan minda kau dan rosakkan peluang kau nak berawek. Siang dah tidur, malam main games, bila nak usha gal?

4. Kau meluahkan perasaan dekat perempuan

– Apa lagi tanda yang kau telah terlalu lama single? Kau menjawab pertanyaan kecil kawan perempuan kau seperti “Camne life skang?” dengan bebelan emosi panjang mengenai hidup single kau yang keseorangan. Makcik tukang cuci pun tahu kesian kat kau yang sedang desperate nak berawek.

5. Kau mula stalk awek lama kau

– Terima kasih kepada internet, ringkasan hidup hampir setiap orang mudah dicari hanya dengan meng-google nama mereka. Disuatu lewat tengah malam kau sedang menaip nama ex-girlfriend’s kau di kotak pencarian demi nak usha-usha apa dia tengah buat dengan harapan bunga cinta berputik kembali. Terbaru, dengan adanya Facebook dan Friendster lagi senanglah kau nak buat kerja stalking nie. Hey hey sudahlah, pergilah lepak mana-mana usha perempuan lain.

macam ada je yang kena ngan Daus..yang mna stu..xboley cakap la...hahaha
www.ohbulan.com

Thursday, March 17, 2011

Naruto terkena tempias Tsunami




Bila hari khamis...

Daus pon akan mulakan misi men download episod naruto yang baru..tp ni yang kuar..xsangka lak jadi cam ni..adesss..pe2 pun kita doa kan warga Malaysia yang berada dijepun selamat....

Monday, March 14, 2011

Ibu...

Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia...

Dia bertanya kepada Tuhan : " Para malaikat disini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya begitu kecil dan lemah ?"

Dan Tuhan menjawab: "Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu ."

Bayi bertanya lagi: "Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa...Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia."

"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia"

"Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?"
"Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara."

"Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?"

"Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa"

"Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya ?"
"Malaikatmu akan melindungimu; walaupun hal tersebut mungkin akan mengancam jiwanya"

"Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak melihatMu lagi"

"Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku, dan akan mengajarkan bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu; walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu"

Disaat itu, Syurga begitu tenang dan heningnya sehingga suara dari Bumi dapat terdengar, dan sang bayi bertanya perlahan : "Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah Kamu memberitahuku nama malaikat tersebut ?"

"Kamu akan memanggil malaikatmu itu: " IBU "

Ingatlah sentiasa kasih sayang dan pengorbanan ibu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa..... Dialah satunya harta yang tiada galang gantinya dunia akhirat...

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak yang sedang membesar....sesungguhnya Syurga itu dibawah telapak kakimu...

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
1) Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan,
2) Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu,
3) Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, dan dosa-dosa yang silam
4) Di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."

p/s:: kenapa sekarang berlaku byk kes buang bayi.?? sedarkah mereka itu, bahawa bayi itu satu anugerah dari Allah.??
renung-renungkanlah... kerana kita semua ini adalah hamba-Nya..



kredit tu norazaki

Malaysia dalam FIFA 11

HAHA..terkejut x...Daus men FIFA 11 siap ada MALAYSIA lg dalam tuh..

erm...untuk bagi enable nama team ada software nya

amacam...
nak try x
kalau nak try amik kat SINI

Sunday, March 13, 2011

Cara nak ping

Cara nya sangat mudah...


bukak command prompt...kalu xtau tls jer cmd.exe kat run...


tulis ipconfig
untuk tgk Gateway IP....


pas tu tulis ping [gateway IP] -t
sebagai contoh...


insyallah..korang nyer internet boleh stabil...Daus dah try..mmg jadi...

Friday, March 11, 2011

Sapa nak RM36....

Amboi2 laju jer korang masuk bila dengar sal duit kan...besa la sapa xnak duit kan..haha
saja bagi gempak skit..

Daus just nak bagi tips skit..xkira la dalam apa2 bidang pon..nak cari duit ke,keje ke,apa2 ke...

5 benda ni jangan la ada dalam hati dan fikiran readers2 Daus pls....
sebab 5 benda ni lah yang akan buat korang gagal dalam apa jua bidang yang korang ceburi..

Paham btol2 ok
-Pembuang Masa
Boleh bagitau Daus...penah dengar orang yang buang masa berjaya x...Daus rasa xder..asyik makan tido jer...sapa nak berjaya..kerja xjalan...macam mana nak berjaya kan

-Pemberi Alasan
"Aku bukan xnak kerja or buat apa2..cuma xsampai seru or rezeki aku lagi la" antara alasan yg selalu kita dengar...orang bagi alasan ni..kalu kita soal macam mana pon..mesti menang kat dia punya..dah nama pon pemberi alasan..of coz ayat2 dia manis jer kan..hahaha..jgn la ada perangai ni..hodoh kot!!!

-Sering Menyalahkan Orang Lain
Kadang-kadang kita punya salah pon xnk ngaku...alih2 salahkan orang lain..macam ne nak berjaya..kalu salah sendiri pon xnk ngaku..jgn jadi BODOH SOMBONG k...ngaku jer salah..bukan orang nak marah..malah orang akan ajar/betul kan kesilapan yang kita lakukan tuh...

-Berfikiran Negatif
Yang ni la paling banyak orang kita miliki..belum pon try lg wat something..dah give up...nape korang da ada ilmu psikik ker nak tau..apa korang buat tu nak jadi ke x...Macam la Thomas Edison tu tau yang dia nak buat mentol...dia pon xtau ok..dia gagal sebanyak 1000 kali baru dia berjaya ok...

-Tidak Berusaha Menambah Ilmu
Dengan zaman sekarang ni..kalu xder ilmu..jangan harap korang boleh hidup...apa yang penting ilmu ok..belajar la selagi boleh..even benda tu sangat kecil ilmu nya..ilmu itu amat berguna bila kamu memerlukan..tanpa ilmu binasa la hidup manusia...yela da xtau nak fikir,buat apa2..apa yag boleh kita buat kalu xder ilmu..nak keje apa..even satu benda yang kecil dalam dunia ni pon gunakan ilmu....kalu xder korang list kan kat Daus..Daus nak tau skit..

So jangan la readers2 Daus ada perangai macam tu ok..please...

Thursday, March 10, 2011

JOM terjah BLOGLIST MAS


Ni blog mas...aku nak masuk bloglist hg la mas..haha

k la nak komen skit sal mas nyer blog:

simple,perfect and kemas..

senang mata memandang..xsemak..entry pon menarik..

sebab aku dok terjah blog mas ni sebab:

tutorial dia yg berguna..

entry yg menarik..

blog dia cute...hahah

Daus tag 3 org ni..utk complete kan syarat join bloglist mas..sapa2 yg blum meh la join skali

Anis Aisyah

Syasha Amila

Adam Zulhimi

Kekasih saya jadi.....

Ni la kekasih a.k.a handphone Daus pakai...sedih btol bila jatuh kat site..memang hanphone ni ketinggalan zaman skit..tapi phone ni hasil titik peluh Daus tau tak...straight to the point seperti tajuk diatas..walau pon bunyi lain skit..hahahah

Handphone dah jadi gila lepas jatuh tadi...call or mesej masuk pon da tak sedar..sbb bunyi dah xder..speaker dah slow...speaker music pon da pecah..arghhhhhhhhhhhhh..da 5 taun dia berkhidmat kat Daus...tak kan nak beli len..sayang laaaa...banyak kenangan handphone nie..nak repair mahal lak dah...camne ni...kasi la komen skit..apa patut Daus buat...

Wednesday, March 9, 2011

Adakah saya gila?

Adakah saya gila?

Answer here

5 Games paling diminati zaman kecik2

Digivice

Ni yang paling berhantu..sampai sanggup bawak gi sekolah..haha




Contra


Street Fighter

MARIO




Metal Slug

Tuesday, March 8, 2011

Sini Ada Hantu

Sedikit review:
"Rama is a supervisor who is looking for a driver at the last minute to deliver out of town. He manages to get Ah Meng and Bakri to do the task with additional overtime and bonus. The only catch is that they have to deliver a Chinese-style large wooden coffin on time. For the extra money, the two men take on the job and travel in the van through the quiet expressway. During the journey, the delivery van's radio player gets busted. To kill time, both men begin to tell ghost stories which they declare as genuine. Bakri starts off the ghost stories from his kampung that involves a young man and a banana tree spirit" ...

Daus nyer review:

cite ni boleh la..kelakar..jalan cita dia agak menarik..Daus just leh bagi 3/5 jer..
part1:SAD
part2:SAD

lepas download kalau xtau nak buat apa tgk SINI

Bila Lelaki Menangis...

Apa pandangan korang bila lelaki menangis...

mesti ada yang fikir..pelik2..ada yang boleh time benda tu normal...ada yang x...

Lelaki mmg dah diketauhi mmg susah nangis la kna..sampai Daus penah dengar orang cakap..air mata lelaki itu umpama berlian..haha..sampai cam tu nohh...

Daus sebagai lelaki..Daus rasa..xsalah lelaki menangis..menangis itu perlu kerana..ia membantu menghilangkan stress ok...

Dari pengalaman Daus la kan..time daus kaji la kan ahhaha...n terjadi pada diri Daus jugak

ni antara punca..xsemestinya btol n tepat..n banyak g punca tp list 2 je

-putus tunang, putus cinta (sometimes)

-bila kehilangan ibu bapa

Putus tunang/cinta

Ada yg cakap laki ni ego..xkan nangis la pela..tu sume sebab orang xnampak dia nangis..sapa yg xsedih bila hubungan yang dibina hancurkan..cuma ada yg mampu kawal emosi ngan x je..tp yg mampu kawal pon terbahagi kepada 2..sama ada dia serius ngan hubungan tu or main2..Lelaki dan Wanita sama ja..cuma kelebihan lelaki..dia boleh menyimpan emosi dia...

Bila kehilangan ibu bapa

Bbenda mmg terjadi banyak sekali ok..pengalaman Daus sendiri...bila nenek Daus meninggal..Pakcik Daus nampak cool jer..rilek..lepas dah kebumi semua da setel..time otw nak balik dari kubur..disitu habis segala kekuatan seorang lelaki...macam nak rebah je aku tgk pakcik aku time tuh..menangis ok..bukan meratap..meratap tidak baik ok...walaupun sekuat mana org tu leh tahan..tp bila keadaan yg stress+sedih...seorang manusia tetap akan mengalirkan air mata tidak kira laki or perempuan

Wel pe2 pon Selamat Hari Wanita!!!!!!!!

Monday, March 7, 2011

Char Koey Teow Perfect

Hari sabtu yg lepas Daus g makan Char Koey Teow kat Kulim...memang puas hati..yg macam daam pic tuh baru rm4.50 dia punya rasa pon perfect!!!

dia punya Char Koey Teow banyak..tak kedekut macam kat tempat lain ok...kat tempat ain pon saiz besar tak dapat a banak ni..dalam gambar nampak sikit..tp bila korang pergi tau la...kalu korang nak pergi tempat ni..kat Kulim..tp kena pergi awal sebab dalam 9.30 pun kadang2 Char Koey Teow ni da tutup..tp memang berbaloi r makan kat situ...

Daus dapat layanan istimewa sebab Daus BLOGGER

gempak btol tajuk entry ni kan..haha..bukan nak nak menunjuk or tabik dada..just nak share ngan korang pengalaman first time org awam tegur Daus sebagai blogger..haha

cita dia cmni..Daus g la satu kat area seberang jaya...Daus smpai2 alamak punya la ramai orang beratur nak amik order nasik..aduh perut Daus da lapar tahap gaban dah nie..haha..so Daus pon amik keputusan duduk dulu tggu smpai orang kurang dulu..time duduk tu pelayan kedai tu dtg nak amik order air...

Pelayan:Abg minum apa?
Daus:Teo O ais satu...
Pelayan:Tak makan ke?
Daus:Ramai orang stg baru nak beratur...
Pelayan:Abg ni macam penah tgk la...
Daus:Tgk kt na
Pelayan:Haaa abg blogger nama Daus tu kan..
Daus:Yela..tu la abg..
Pelayan:Abg nak makan apa? saya tlg ambik..
Daus:Ish xyah la susah2 je dik
Pelayan:Tak pe bang...saya selalu baca blog abg tuh..best..yg post Daus dipancing kelab eropah tu best...mula2 baca ingt btol2 last2 hahaha
Daus:Follow Daus ke..
Pelayan:Tak la..adk xder blog..
Daus:Buat la...
Pelayan:Nnt la xder masa...

so Daus pon order la...hahaha..bukan nak amik kesempatan tp dah dy offer..time je la kan..so xyah Daus beratur....THX yer dik...

Malaysia No.22 paling Aman dalam Dunia!!



Bangga Daus bila Malaysia tersenarai sebagai negara no.22 paling aman di dunia dalam GLOBAL PEACE INDEX..dalam Asia lak..Malaysia negara no.4 paling aman..

tp kalau xsilap Daus la dalam 3-4 mggu lepas..Daus nampak banner..Selamatkan Malaysia..adessssss time tuh lak ada pakcik tu cakap..pakcik baru tau yg malaysia ni xselamat..hahahaha..tegelak aku dengar ayat paku pakcik tuh..banner apa??? siapa punya banner??? Daus xnak cakap..kng panas plak isu nie..tp sapa org penang boleh tau la..tepi jalan banyak hahahahah...

Friday, March 4, 2011

Penjenayah diberkas depan Daus!!!



Kejadian berlaku dalam pukul 11 malam..baru jer 30mnt yang lepas..balik trus daus update..Tadi time Daus baru balik makan dari kulim...Daus lalu jalan junjung..bila nak dekat dengan tasek..tiba2 nampak keta polis dah block satu perodua kembara..btol2 Daus lalu sebelah Daus nampak 2 orang tgh bergelut ngan polis..sorang dah tertiarap atas jalan raya n tgh digari..yang sorang lg dah jatuh tp dy sempat bangun..polis tu dah la bawak senapang...satu lagi polis tu lari then trus lompat atas dy then jatuh..trus polis lagi satu datang gari...

Daus sempat snap 2-3 pic..tp nak wat cmne..kawasan tu gelap sgt..so pic xclear la sangat..


Daus sempat interview orang-orang kat situ..

kejadian kejar-mengejar berlaku dari nibong tebal sampai la kwasan tuh..parang dijumpai di luar kenderaan..dpercayai senjata dan barang samun sempat dibuang sebelum depa kena block..slamat xdak adegan tembak-menembak..wat Daus kena peluru sesat..xpasai...

Daus dipancing KELAB EROPAH!!!

Hari ni Daus nak cita korang suma sal pengalaman daus di pancing kelab eropah…siyes Daus xtipu..wat tipu..dapat dosa je..kan..kan..kan..

Kisah ini bermula disuatu petang yang agak suam-suam kuku tuh..Daus g la mlepak kat padang kat taman Daus ni..kebetulan ptg tu lak..ada budak2 taman turun nak main bola..so diorang pon ajak la Daus main

Budak taman:weh Daus jom la men bola..dok p keja balik keja ja..cmna nak sihat
Daus:cehh aku keje pon bpeluh gak kot..haha
Budak taman:haha…dah2 cepat lama dah xmain nie…
Daus:sat aku balik amik kasut sat…

Cam tu la perbualan Daus ngan membe Daus…
So daus pon balik amik kasut..siap2 pakai kasut stretching-streching skit…apa lg p masuk men trus la..pnt la jugak kan..da lama xmain..dah kurang fit la kata kn…time main tu Daus mmg xprasan ada org nak kata muda pon xsgt..nk kata tua pon xsgt..kira “yang sedang-sedang saja” haha..dok tengok kami main…time tu pon da nak dkt maghrib..so Daus pon tggu lagi..balik la cepat..kang mak marah..tak baik tau dok kat luar time2 nk maghrib nie..

Seperti biasa…lepas makan sume Daus pon kuaq la nak g online..umah Daus xder tenet..so pe lg kdai mamak la jawab nya..haha…free of charge…Daus pon ngadap la facebook, blog , group2 blog Daus tuh..
Dah agak boring n da semak kepala tu..Daus pon balik la umah…

Dah ptg td men bola..Daus pon letih nak tido…Daus pon tido la…dalam 10minit cam tu mak kejut..cakap ada orang datang nak jumpa..Daus pon tnya la sapa mak cakap mana nak tau kawan hang la kot..Daus ngan muka ngantok+letih g la tgk..tgk muka xkenal pon..Daus pon tnya la…

Daus: awat bang cari saya? Kita kenai ka?
Unknown:nama bang ******…mmg xknai..ni mai nak kenai la..(nama sebenar tidak dinyatakan atas permintaa)
Daus:uishhh awt nak kenai ngan saya lak?
Unknown:cmni bang tgk hg men bola ptg td…cmni la senang cita..abg nak ajak hg main ngan team abg..ada tournament kat padang sony tuh..
Daus:ohh..boleh2 saya mmg xkeja esk…esk nak jmpa kt mana…pukul bapa..
Unknown:esk pkl 8pg jumpa kt sana..

Daus pon pelik awt masa bejalan laju sgt ntah…tgk2 da ada kt padang sony…so Daus xmen first eleven..so tgk jela dulu kan…hbs jer first-half baru Daus dapat peluang main…time tu seri 1-1..main punya main…masa tinggal lg 4mnt nak hbs..time 2 mnt terakhir tu team Daus dapat free kick..so Daus amik la free kick tuh..Daus pon sepak dan goolllll…macam CR amek free kick la…so mng la 2-1..tp next gama kalah lak..haha..so time nak balik tuh…ada pakcik ni cakap..

Pakcik:cantik freekick td..ni ada team dari eropah nak bg hg trial seminggu hg mau x…
Daus:pakcik buat lawak boleh plak..haha
Pakcik nak melawak pasai pa plak dah…nak xmau…
Daus:btoi ka ni…nak la…tp team mana pakcik
Pakcik:Hg jgn terkejut MANCHESTER UNITED nak amik hg..depa dok cari org yg leh wat freekick cm td tu kerap2…lgpun pakcik knai la 2-3 org kt sana..ni nak rekemen org Malaysia men sana tgk..
Daus:mak aiii biaq btoi…bila depa nak try…
Pakcik:mggu depan…

Penantian seminggu macam sehari jer…haha..mau xcmtuh..happy kot..dpt2...xdpt len cita..jnji p trial dlu..mana tau kot kena..famous aku…haha tu la yg dok terdetik dalam hati Daus..so sampai la masa yg dijanji kan..ada jugak 3-4 budak Malaysia..depa pon dapat trial gak kot..Daus da rsa dah tekanan..”ada saingan la plak”…so kami kena test fitness dulu..suma org lepas…skill pulak yang ditest..ok lagi…suma org lepas…so depa mintak kami amik freekick…


klik sini utnuk pergi ke Daus dipancing KELAB EROPAH!!!2

Daus dipancing KELAB EROPAH!!! 2

Keeper mana xtau depa amik..budak academy MANCHESTER UNITED kot..xknai..tp mmg mat saleh..

Budak 1…paap dia sepak…kena tiang…(lega skit)
Budak2…paap dia sepak…cun2 keeper tangkap(selamat keeper tangkap)
Daus:dengan feeling yg takut2..Daus pon ready nak sepak..dalam hati dok bismillah banyak kali dah…Daus pon mula mengorak langkah…Daus pon sepak..paaaap!!!!! tapi xkena bola…

Daus pon jatuh n kaki berdarah...mau tak berdarah…yang Daus sepak tu bukan bola..yang Daus sepak tuh…DINDING OK!!!...mau tak berdarah..sakit gila2..baik punya mimpi..sedar2 dah darah..haaa mak sakittt…

lagi sikit Daus nak dapat main kat MANCHESTER UNITED..kira ok la Safee main kat Pelita Jaya FC..daus main MANCHESTER UNITED..tp apakan daya…sikit ja lg…p tersedar lak dari mimpi yg indah…hahaha…cita ni cita btol ok…xdak ciplak2 n tipu2 nya…so daus xtipu la korang suma..cita ni cita btol..Cuma daus cite mimpi Daus…haha..jgn marah ek…nnt cepat tua…ni gara2 tengok cita goal:tliving the dream la sebelum tidur..tapi kan best kalu mimpi to btol..HAHAHA!!!!

Thursday, March 3, 2011

Benda Keras Dalam poket????

Pada zaman dahulu, ada seorang puteri yang cantik rupawan. Namanya Puteri Sheila. Sejak lahir lagi puteri ini terkena sumpahan. Apa saja benda yang dipegang oleh puteri akan cair. Oleh sebab tu, semua lelaki tak mahu dekat dengan puteri sebab takut, kalau terpegang maka mereka akan cair. Maka susahlah hati Ayah nya kerana tak kawin la puterinya itu. Maka, dengan nasihat perdana menteri, Maharaja pun membawa puteri berjumpa dengan seorang bomoh untuk berubat. Mengikut kata bomoh tersebut, puteri akan terlepas dari sumpahan jika puteri dapat memegang sesuatu yang tak kan cair. Tapi bomoh itu sendiri pun tak tau apakah benda tersebut. Atas cadangan perdana menteri, Maharaja t el ah mengistiharkan bahawa,,siapa l el aki yang dapat membawa sesuatu, yang apabila puterinya pegang tak cair, lelaki itulah yang akan kawin dengan puterinya itu.

Maka pada hari itu, berduyun-duyun lah lelaki datang membawa benda masing-masing dengan harapan dapat menjadi menantu raja. Kemudian, pertandingan pun berlangsung?. Muncul lah

lelaki yang pertama,

Maharaja: Ha, apa benda yang kau bawa tu?

Lelaki#1 : Hamba membawa batang logam Titanium. Logam inilah yang paling
keras dalam dunia. Pada zaman akan datang, logam ini menjadi batang golf,
bateri dan kapal terbang.

Maharaja : Ok, biar puteri Beta pegang benda itu.

Lelaki #1 : Silakan?

Maka puteri itu pun pegang la logam Titanium itu. Ahhhhhh Cair nampaknye
logam itu. Kecewa lah l el aki itu, Maharaja dan tuan puteri?



Muncullah lelaki ke-2?.

Maharaja: Ha kamu! Apa yang kamu bawa tu?

Lelaki #2: Hamba membawa batu berlian. Menda ini lah yang paling keras dalam
dunia. Pada masa akan datang, menda ini bukan saja menjadi perhiasan malah
digunakan untuk memotong besi dan digunakan untuk menggali minyak di dasar
lautan.

Maharaja: Kalau begitu, biar puteri Beta mencubanya.

Lelaki #2: Silakan?.

Maka puteri itu pun memegang le berlian tersebut. Ahhhhhhhh Cair jugak
berlian itu nampaknya. Kecewa la lelaki itu, maharaja dan puteri.

Seterusnya, lelaki-lelaki lain pun mencuba juga tapi malangnya semua benda
yang dipegang oleh puteri tetap cair hendaknya?Kemudian muncul lah
lelaki yang terakhir. Eh!!Dia datang berlenggang je tanpa membawa apa-apa
pun!

Maharaja: Hey Kamu! Apa yang kamu bawa? Kenapa datang berlenggang je?

Lelaki: Patik ada membawa benda tuanku. Tapi benda hamba tu ada dalam poket
hamba ini.

Maharaja: Kalau begitu, keluarkanlah benda kamu tu.Biar puteri Beta cuba
memegangnya.

Lelaki: Tak boleh tuanku. Kalau puteri nak memegangnya,seluklah dalam poket
hamba ini?
Maharaja: Hmmmm? Kalau begitu, baiklah!

Maka terpaksalah puteri itu menyeluk dalam poket lelaki itu. Puteri
teragak-agak sebab puteri tak tau apa yang ada dalam poket lelaki itu.
Kemudian puteri terpegang sesuatu?Mukanya merah menahan malu. Lelaki itu
hanya tersenyum saja. Tiba-tiba puteri menarik tangannya kembali. Puteri
berlalu dari situ kerana malu. Maharaja hairan?Maharaja tanya puterinya

Maharaja: Anakanda dapat pegang sesuatu?

Puteri: Dapat?

Maharaja: Benda tu cair?

Puteri: Tak?

Maharaja: Baiklah, dengan ini Beta istiharkan lelaki ini menjadi menantu
Beta!

Lelaki: Hehehehehehehehehehehe

Tapi?. Apakah yang puteri itu pegang? Kenapa lelaki itu ketawa? Dan
kenapa benda tu tak cair? Apakah yang korang rasa puteri itu telah Pegang?
Apa yang korang terlintas dalam kepala korang haaaaa?
Hehehehehehehehehe?.

BENDA ITU IALAH COKLAT M&M
CAIR DIMULUT, TIDAK DITANGAN!
KORANG INGAT APA???? OTAK TU BIAR BETUL SIKIT AAAAARRRK

Wednesday, March 2, 2011

Melayu Sudah Maju kot!!!

MELAYU sebenarnya dah maju korang tau x...maju deri segi apa..





-rempit


-dadah


-bohsia


-bergaduh





ni jer yang bangsa lain kalah ngan kita..haha..





MELAYU sebenarnya kaya korang tau x...kaya dari segi apa..





-kaya dengan sikap boros


-kaya dengan sikap dengki


-kaya dengan sikap fitnah

-kaya dengan dengan poligami





MELAYU sebenarnya famous tau x...famous dari segi apa..





-perkataan "janji melayu"


-korang try search kt google tulis melayu...nak tau apa yang keluar..





Bangga tak???

Sampai bila lagi MELAYU nak jadi macam ni...

Apa pendapat korang..macam mana kita nak selamatkan bangsa kita ni...
Sekali lagi Daus Mintak Maaf dari korang semua kalu entry ini membuat korang marah..tapi itu kenyataan nya...takkan kita nak hidup dalam kepura-puraan kan..

The Green Hornet

Hari ni Daus nak share cite The Green Hornet...

Britt Reid (Seth Rogen), son and heir to Los Angeles' largest newspaper fortune, is a rich, spoiled playboy who has been happy to maintain a direction-less existence. When his father James Reid (Tom Wilkinson) mysteriously dies, Britt meets an impressive and resourceful company employee, Kato (Jay Chou). They realize that they have the resources to do something worthwhile with their lives and finally step out of James Reid's shadow. Kato builds the ultimate weapon, The Black Beauty, an indestructible car with every weapon and gadget imaginable and Britt decides that in order to be heroes, they will pose as villains. With the help of Britt's new secretary, Lenore Case (Cameron Diaz), they learn that the chief criminal in the city is named Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz). He has united all the gangs under his power, and he quickly sees that the Green Hornet is a direct threat to the prosperous criminal underworld he controls. Directed by Michel Gondry

review dari Daus:jalan cerita yang agak menarik...action yang diselitkan dengan lawak yg memang menjadi..kira puas hati la cerita nie..Daus kasi 5/5..haha
jumlah filem ni kutip sebanyak:usd $95,186,908 banyak tuhhhh...haha

ni link download nya
part1:SINI
part2:SINI
part3:SINI

xtahu nak buat macam mana bila dah complete download suma file2 tuh..tgk sini

Tuesday, March 1, 2011

Selamat Hari Lahir Abah...

Hari ni hari lahir ayah daus yang ke 48 hahahaha...walau pon mak ngan abah Daus dah bercerai...sy xpenah lupa n benci ayah Daus...even kdg2 tu menyakitkan hati jugak...Daus teringin nak rasa macam orang lain rasa...spend time ngan ayah dia..g mane2 ke...jogging ker..memancing skali ker..pe2 jela yang ayah n anak laki diorg buat...tp sume tu macam mustahil jer...ayah sangat2 bz sebab ayah ader bini no.2 haha...even dalam sebulan boleh jumpa 2-3 kali tu pon xsampai 5 minit..tp yang paling sedih adik-adik Daus la...yang paling kecik tuh time dia darjah 1 dah mak ayah bercerai..dia langsung xdapat kasih sayang ayah....mak la jadi ayah n mak kat dia...tp Daus tak pernah salahkan ayah or mak..sume ni takdir ALLAH..kalu dia dah kata bercerai tu..cerai jugak la..apa2 pon sesiapa yang dah berkahwin..bila ada masalah fikir2 la anak2 anda...jgn ambil keputusan bercerai trus...anak2 korang yang akan merana nnt...tu permata korang tuh...

to my father...suma anak-anak abah sayang kat abah....
sori xder gambar yg nak diletak..sebab daus mmg xder gambar ayah Daus...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...