Tuesday, February 22, 2011

5 tips google



Haaa,hari ni Daus nak kasi tips skit pasal google ni..ramai yang xtau yang google ni ade hidden command utk search or download pe dengan cara lebih mudah..

1.contoh la korang nak download winamp kan..softpedia la tempat mudah skit nak download
so ni la code nya..boleh guna gak untuk web len ke x..xsure la..

CODE
site:www.softpedia.com winamp

2.google jugak bukan cuma search enjin untuk website jer k..korang boleh cari apa2 aje yang pernah diupload dalam internet tanpa masuk ke website tertentu..contoh nak cari file yang ada format PDF dalam website softpedia..just tulis cam code yang kat bawah ja..

CODE
filetype:PDF softpedia

3.google gak ada converter unit tau x..ni cara nak guna dia..google akan buat conversion dan akan bagi korang nilai yang tepat..boleh guna kalu time2 terdesak la kan..

CODE
1 cm in m

4.ni untuk sapa yang ada masalah Mathematic..haha korang just tulis jer soalan nyer dan dapat la jawapan nya..pastu trus salin dalam buku..jangan la buat cmtu...amik sbagi reference sudah...

CODE
4+2+5-9*8/2

5.google boleh jadi kamus ok!!...masuk jer code kt bawah tu..

CODE
define:operator

ubah la perkataan operator tu kepada apa yg korang nak tau..google akan bg leboh spesifikasi lg..

Kalau korang xbrapa paham ngan apa aku tulis ni..ni ada mat saleh tu dah tolong buat tutorial video..tgk la sendiri

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...