Thursday, November 3, 2011

Apa perbezaan SAHABAT dan KAWAN??

Salam semua...hari ni daus nak cerita pasal benda yang paling penting dalam hidup kita...

SAHABAT dan KAWAN...Maksudnya memang sama kan…tp pengertian nya lain2…dalam banyak2 kawan2 kita berapa orang ja yang boleh jadi sahabat…cuba tanya diri kita berapa ramai sahabat yang kita ada dalam hidup kita…solan tu daus tuju kat diri daus…jawapan nya aku pun xpasti maybe sorang atau dua…susah sebenarnya nak cari sahabat…yang sanggup susah senang sama2…yang banyak senang sama2..susah sorang2 la…

Tak payah cakap orang la..kita tanya diri kita sendiri…kita ni sahabat ka kepada orang lain…asyik nak tuding jari kt orang lain ja kan…cuba tnya diri kita pulak…pernah x kita hargai kawan kita..pernah xkita ada time dia susah,sedih,marah or kecewa…bila kta ada mslh kita cari dia…kita kongsi ngan dia..tp kdg2 hati dia pun kita xjaga kan…ada kita pernah fikir semua tu…kawan kita pun manusia biasa ada perasaan ada hati…xkan kita saja yg penah sedih,marah n kecewa kan…

So kalau nak cari sahabat…kita kena jadi sahabat utk orang lain dulu…

Thursday, September 15, 2011

10 Hadiah Utama yang Sering Dilupai Untuk Orang Tersayang

Assalamualaikum...

Lama dah rasa nya xupdate blog ni...
Tadi tengah2 buat assignment terjumpa benda ni...
So nak share la ngan kawan2 semua....

Ini ialah senarai 10 hadiah yang paling senang dan sesuai diberikan kepada sesiapa sahaja yang kita kasihi ~ ibu, bapa, suami, isteri, saudara-mara, anak dan sebagainya. Contoh di bawah ini lebih menjurus kepada hubungan lelaki-wanita, sila ubahsuai jika ditujukan kepada orang lain. Pilihlah satu atau pun semua.

1. Hadiah Mendengar: Berikan hadiah ini kepada yang memerlukan, dan kamu hendaklah benar-benar mendengar apa yang dikatakan. Jangan mencelah, jangan berangan-angan dan jangan merancang bagaimana kamu hendak membalas.

2. Hadiah Tanda Kasih: Jangan kedekut memberikan pelukan, ciuman dan ramasan tangan. Biarkan tanda-tanda kecil ini tunjukkan kasih dan sayang yang ada di dalam diri kamu.

3. Hadiah Sehelai Nota: Ia mungkin ringkas seperti "Sayang Awak" atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah puisi. Letakkan nota-nota ini di tempat yang tidak disangka oleh orang yang dikasihi.

4. Hadiah Ketawa: Berikan sesuatu yang melucukan seperti gambar kartun atau artikel. Mesejnya ialah, "Saya suka ketawa bersama awak."

5. Hadiah Puji-Pujian: Sesuatu yang simple seperti "Warna biru memang ngam dengan awak" atau "Sedap masakan awak" mempunyai nilai yang tinggi kepada orang yang mungkin merasa dia

6. Hadiah Bantuan: Tolong basuh pinggan mangkuk, buang sampah, jaga anak, dll.

7. Hadiah Bersendirian: Adaketika kita hanya mahu bersendiri. Peka kepada saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendiri.

8. Hadiah Keceriaan: Cubasedaya upaya supaya kita sentiasa ceria apabila bersama orang-orang yang dikasihi.

9. Hadiah Riadah: Sertai sesuatu sukan/aktiviti yang disukai oleh orang yang dikasihi. Kalah pun tak apa, kamu masih menang.

10. Hadiah Doa: Selalu berdoa untuk kesejahteraan orang-orang yang dikasihi dan beritahu mereka yang mereka setiasa berada di dalam doa kita.

Thursday, June 23, 2011

Buku Khas BELAJAR PHOTOSHOP

Pada majalah ini diterangkan bagaimana teknik teknik yang boleh anda aplikasi dalam photoshop untuk mencantikkan sesuatu gambar

Size : 44MB
Format : PDF

Mediafire:KLIK SINI

Monday, June 20, 2011

Cara Nak UNBLOCK Website Yang Diblock

Ikut saja cara ni ok...pastu boleh la bukak website yang kena block tu ok...

1. pergi "Control Panel"
2. click "Network Connections"
3. click "Local Area Connection" tulisan biru tu and click "Properties"
4. double click atau click properties utk "Internet Protocol (TCP/IP)" atau "Internet Protocol (TCP/IPv4)
5. mark "Use the following DNS Serve Adresses" yg kat bwh type "8.8.8.8" kat 1st column and "8.8.4.4" kat 2nd column and click OK


untuk windows 7..

Control Panel -> View Network and Status Tasks -> Local Area Connection -> Properties -> Click "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" then click properties -> Click use the following DNS serve adresses.

Preffered DNS server : 8.8.4.4
Alternate DNS server : 8.8.8.8

Click OK! DONE!

USE AT YOUR RISK OK!!

Sunday, June 5, 2011

Eh kenapa orang macam tak suka kat aku!!



Salam pembaca semua…


Kenapa tajuk entri tu…

Ada orang xsuka kat daus ka…

Entah la daus pun xtau haha…

Daus just nak kongsi nasihat ni ja…

Penah x korang rasa macam BEBERAPA orang macam nak JAUHKAN DIRI dari kita…

Kalau penah apa korang rasa…

Nak marah…

Nak ungkit segala pertolongan…

Nak tumbuk…

Nak sepak terajang…

Kalau ada fikiran macam kat atas tu sila lintas jalan sambil lari tanpa tengok kiri dan kanan…

Kita kena fikir secara rasional…

Orang xsuka kat kita kenapa…

Mestilah jawapan tu ada pada diri kita sendiri…

Antara2 sebabnya

-cakap besar

-cakap xserupa bikin

-terlalu perasan dengan diri sendiri

-ikut kepala sendiri

-suka menjatuhkan orang


Ni just antara pandangan SAHAJA…

Masih banyak lagi sebab yang ada xkan nak list kan..fikir la sendiri…

Orang xkan benci/xsuka kat orang lain tanpa sebab betul x…

So sapa2 yang tengah mengalami perasaan macam ni sila la review balik diri tu…

Apa yang xbetul tu sila la betul kan…

Apa yang xlurus tu sila lurus kan…

Apa yang xkena tu sila la kena kan…

Manusia ni perlu lah saling mengingati…

Kalau bukan kita yang nak tegur…

Sapa lagi yang nak tegur…

Monday, May 30, 2011

Kisah Ketam Melayu dan Ketam Cina...





Tak lama dulu ada seorang melayu yang ingin makan lauk ketam. Pada pagi tu dia pergilah ke pasar borong dan berjalan ke satu kedai milik cina yang menjual ketam.


Melayu: Apek! Itu ketam ada jual ka?


Cina: Ada…ada…lu mau ketam cina ka ketam melayu?


Melayu: Aik! Ketam pun ada melayu dengan cina ka apek? Cuba lu tunjuk mana ketam melayu, mana ketam cina?


Cina: Itu sana dalam bekas ada tutup…ketam cina…….sana dalam bekas tak ada tutup…ketam melayu la….


Melayu: Apa pasal ketam cina apek kasi tutup…ketam melayu apek tak kasi tutup?


Cina: Itu ketam cina kalau satu ekor keluar…yang lain akan tengok dan kasi belajar macam mana boleh keluar dari bekas. Nanti lama-lama semua ketam pandai macam mana mau keluar dari bekas. Jadi semua keluar la.


Melayu: Ketam melayu tak itu macam ka?


Cina: Ketam melayu, kalau satu ekor keluar yang lain kasi tarik itu kaki ketam tadi…jangan kasi keluar. Dia mau dia sekor saja keluar…yang lain biar dalam bekas. Kalau dia sudah keluar, dia terus lari, tak mau ajar yang lain macam mana mau keluar.


Pengajaran:

Begitulah cerita ketam melayu dengan ketam cina. Hakikatnya, jika orang cina berniaga….cina lain tak kacau…dia tengok aje dan belajar macam mana boleh berjaya. Cina dah berjaya tu pulak, akan ajar cina lain agar berjaya jugak.Kalau orang melayu, bila satu melayu nak berjaya, melayu lain akan guna apa saja supaya melayu tu jatuh balik. Macam ketam melayu, bila sekorketam dah berjaya nak naik, ketam lain tarik kaki dia, at last sorang pun tak dapat naik . Lepas tu mulala bergaduh sesama sendiri. Itulah hakikat sebenar sekarang ini. sebab tu melayu tak maju

Friday, May 27, 2011

3 Cara Lelaki Berfikir Yang Wanita Mesti Faham




1) Kenapa lelaki selalu kata nak telefon tapi takdak pun?

Bila dia call maksudnya dia ambil berat; dia cintakan anda; inilah biasanya definisi cinta bagi wanita dalam hal ni.

Definisi lelaki pulak; bila aku kerja kuat dan ada pendapatan yang stabil, aku, pasangan dan keluarga aku akan hidup dengan selesa; semua ini sebab aku sayang, cinta dan ambil berat.

Kalau dia tak call pada masa yang dijanjikan, mungkin dia sibuk, terlupa atau anda boleh tuduh/kata atau rasa anda seolah-olah tak penting dalam hidup dia. Namun itu TIDAK bermakna dia tak cintakan anda!

2) Lelaki tak suka anda bersikap seperti seorang ibu.

Jangan layan lelaki macam budak kecik, jaga semua keperluan dia hingga ke perkara yang kecil-kecil. Banyak benda yang dia boleh buat sendiri dan anda boleh/perlu memberi sokongan untuknya melakukan sendiri.

Lelaki TAK perlukan seorang lagi ibu! Kalau anda bersikap seolah-olah ibu yang menjaga segalanya untuk dia, percayalah dia akan mula mencari cinta yang lain.

3) Perasaan harga diri lelaki antaranya datang dari kejayaannya dalam karier dan apa yang diusahakan.

Oleh itu, amat penting untuk anda memberikan masa, peluang dan ruang untuk dia bercakap tentang kejayaan dalam hidupnya, walaupun boring la pulak anda mendengarnya. Adanya anda sebagai seorang pendengar yang baik pada masa itu adalah satu signal yang menyatakan kepadanya bahawa; Anda adalah seorang yang mengambil berat, prihatin, seorang yang boleh berkongsi hidup bersama dirinya, seorang yang boleh diharapkan, anda seorang yang amat pengasih dan dia pasti selesa dan suka bersama anda!

Wednesday, May 25, 2011

Siapa Sebenarnya Anonymous...

Salam pembaca semua...

Entri ni dah lama tertunggak disebabkan terlalu sibuk dan tiada masa untuk menulis...

Ok macam tajuk kat atas tu...

Mesti ramai yang dah kena kan ngan anon ni...

Tapi daus tertanya2 adakah anon ni betul2 anon...

Atau just blogger yang comment tapi xberani nak bagitau nama dia...


Kalau fikir secara logik dalam 10 orang yang xdak blog tapi membaca blog kita...

Maybe 1/10 yang akan comment or maybe xdak langsung kan...

Bukan la daus nak melenting...

Daus amik comment anon ni sebagai panduan untuk menulis lebih baik lagi...

Cuma tertanya2 adakah anon ni sebenarnya blogger jugak...

Sebab bila fikir balik siapa akan view blog kita selain blogger lain kan...

Maybe memang ada orang yang tiada blog still baca blog kita tapi macam daus cakap tadi...

1/10 ja yang maybe akan comment sebab diorang maybe xtau diorang boleh comment...


Disini daus nak bagitau kalau betul anon tak setuju ngan Daus or blogger2 lain...

Just comment saja guna nama betul...

Kenapa nak takut kalau anon rasa diri anon tu da betul sangat...


Bukan la semua anon tu jahat ada anon yang baik...

Maybe yang baik tu yang daus klasifikasikan dalam 1/10 tu...

Maybe dok tnya awat daus tulis ni kan...


Skroll smpai ruangan komen untuk tengok comment2 tu k...

Ni comment anon yang xberani tunjuk diri...KLIK SINI

Ni comment anon yang membina...KLIK SINI

Friday, May 20, 2011

Download link NUR KASIH THE MOVIE

Asyik nak download ja keja...

p la tengok wayang nuh...

Seharian bersama Dato' A...

Salam pembaca semua...

Lama gila xupdate blog ni...

Dah berhabuk dah...

Siap template ni macam ada problem pulak...

Aduiii penat la nak kena buat template lain pulak...


Berbalik kat tajuk tu...

perghh best oww bila kuar ngan Dato' hahaha...

Nak tahu apa daus buat bila kuar ngan Dato' ni...


Ni la yang daus buat....




Jangan tanya daus bola tu pergi jauh ke x...hahaha

Kalau tanya daus jawab

"Boleh la dalam 130 meter"

Nampak beno nipunye hahaha...


Maseh ya dato' sebab belanja saya yang xtau main golf ni main...huhu

Lepas main golf tu...

Kami gerak p tengok wayang plak...

Lepas tu plak p makan...

Lepas tu xder lagi lepas tu...haha

Daus pun balik la...

Penat tau main golf ni...

Bukan senang...

Buat sakit badan ja...

hahaha


Banyak lagi gambar nak diupload dalam ni...view2 kat course2 tu mmg cantik...

Tapi pasai pa ntah ngan blogger.com ni ntah...

Xboleh nak upload lak dah...

So cukup la banyak ni ok...









Friday, May 6, 2011

Wardina Kongsi Tips Latih Anaknya Lekat Solat 5 Waktu



Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda...

I have to share this with you... because i feel so happy and i feel that all my penat lelah paid off... I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th birthday... we had a talk... (check note lama) tapi preparation since 6 la...

tapi dari kecik memang selalu ikut2 la kami solat.... she hasnt missed her solat since. Walaupun lambat, tetap solat. I made sure of that - because the key is SOLAT ni kalau tak tanam dari kecik memang LIAT nanti.... But it is very important to keep this in mind:-

1) kalau kita bagi dia tinggal WALAUPUN sekali nanti we are sending the wrong signal - kena make sure - every waktu without fail, walaupun penat, ataupun lambat

2)l Selalu kalau boleh solat together..mula2 memang kena solat together....kalau tak ada rumah make sure an adult in the house pastikan anak kita solat. (hari tu Amna pergi her reading class, i asked her teacher to take her to the surau) -lepas solat time tu lah peluk cium, senyum - i always kiss her at the head and say "Barakallahufiha" Ya Allah make my Amna a good Muslim Ya Allah....make her never miss her solat Ya Allah.....kuat2 bagi dia dengar....

ps:- kalau kena amik cuti ambillah - bukan waktu exam je amik cuti - buatlah STEP ini, yakni melangkah ke alam 7 tahun dan tidak meninggalkan solat A BIG Thing! "mama amik cuti hari ni sebab nak pastikan yang adik solat 5 waktu sehari!"

3)Selalu cerita how IMPORATANT it is to solat..how Allah is watching us... how we are good Muslims when we solat, how Allah loves us, Solat tu, untuk kita, bukan untuk Allah.....TAPI selalu jugak cerita yang akan ada orang TAK solat...acknowledge the fact that sometimes we feel lazy to solat....itu semua kerja SETAN! Fight them off....! I tell Amna that even some grown ups tak solat! I tell Amna that....we have to be strong.. we have to tell ourselves we will NEVER miss our solat.....

4)Awal2 subuh ni memang tak bangunkan, tapi as soon as dia bangun pagi, ill ask her to solat straight away.(yes memang leceh..but we have to, and we have to do it with LOVE diselang seli dgn strictness)

5)kalau dia tinggal - DENGAN sengaja, i take the rotan and hit her on her tapak tangan slowly, just as a reminder. After that i hug her and tell her i love her, and i just want her to remember - and guess what?? memang dia ingat!!! (3 kali baru, i think not bad, sampai satu hari dia terlambat solat, sebab keluar dan memang tak ingat, dia yang suruh rotan) But i tell her kalau TERLUPA atau TERTIDUR its ok...but kena solat terus bila bangun.

Macam ni ceritanya, i told Amna, kalau Ummi ambik Amna dari sekolah lambat, Amna solat dulu Asar kat sekolah....tadi memang datang lambat... i was loking for her..and guess what????

She was actually praying her Asar prayers... sorang je kat dalam surau tu.... i wanted to pengsan and cry... she did all by herself.... i pun told her how happy and how proud i was of her... i tanya dia kenapa? dia kata "Amna ingat apa Ummi cakap"..... cair nya hatiku ini.

Apa lagi, Ummi ni peluk cium dia.... and called nenek at Australia... now im sharing with all of you!!! Because i want us to raise generation of good Muslims that are disciplined, smart, intelligent -that remembers Allah because the world so BADLY needs good QUALITY Muslims like this!!!

And the foundation is - to start them off right - solat at SEVEN! Yes just as how Rasulullah asked us!I love you all!!! Good night..... But the key to all this IS Mak Ayah KENA dan WAJIB solat dulu...anak ketam tak boleh diajar berjalan terus...fahamkan?

sumber:note wardina

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011


Jom la join kali ni hadiah gempak kot..haha
nak join klik ja header tu
  1. 3x domain untuk setahun
  2. 3x RM 30 Prepaid dalam malaysia jer yer .. hehe...
  3. ???

Tutorial:Filter E-mail Yahoo

Salam Pembaca semua...
Kadang2 tu bukak email...
Nah amik kau...
Macam kat bawah tu..
Pening macam2 campur...
Siap e-mail beribu2...
So daus nak ajar buat filter email...
Pasni email jadi kemas n teratur skit..



ni email yg blum di filter..tgk dalam inbox suma dalam tu and banyak sgt3..png2

Mula- mula, sign in yahoo email korang.




Then, klik add pada bahagian folders seperti gambar diatas
untuk membuat folder baru. Selepas itu, isikan perkataan facebook seperti gambar di atas.


Selepas siap membuat folder ''facebook", Pada bahagian "Option" (rujuk gambar di atas) pilih "More Option" Selepas itu akan keluar seperti gambar di atas.



Dan tekan pada bahagian Filters then klik Add Filters. Kemudian, isi maklumat sebijik- sebijik macam gambar kat bawah ni.



Iaitu pada bahagian Filter name isikan Facebook. Pada bahagian sender isikan Facebook jugak. Dan pada bahagian Move to folder pilih folder yang telah dibuat sebelum itu iaitu facebook. Akhir sekali klik Save Changes. Selesai, segala email dari facebook korang akan masuk ke dalam folder facebook seperti gambar di atas.





Dan sekarang, email- email dari facebook tidak akan bersepah- sepah
lagi kat dalam inbox korang



Wanita Menurut Hadis

Salam Pembaca semua...
Sedikit perkongsian di pagi JUMAAT ni...

Wanita Menurut Hadis
ABOUT WOMAN FROM HADIS..

Ramai yang tidak tahu bahawa ada beberapa pekara yang telah tercatit dalam hadis yang mengisahkan perbezaan darjat kaum wanita dan lelaki. Perbezaan-perbezaan ini yang menaikan darjat kaum wanita.Ciri-ciri tersebut disesenaraikan di bawah ini :-

1. Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda, "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".

2. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dlm rahimnya,maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah mencatatkan baginya setiap hari dgn 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

3. Apabila seseorang perempuan mula sakit hendak bersalin,maka Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.

4. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak,keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkanya.

5. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

6. Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah.

7. Barangsiapa yang mengembirakan akan perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah dan orang yang takutkan Allah akan diharamkan api neraka keatas tubuhnya.

8. Barangsiapa membawa hadiah, (barang makan dari pasar ke rumah)lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.

9. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama,maka Allah memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun)

10. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulan Ramadhan,memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.

11.Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.

12.Aisyah berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita?? Jawab Rasulullah,"Suaminya." "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah, "Ibunya".

13.Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

14.Wanita yang taat akan suaminya, ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga sembahyang dan puasanya.

15. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga.Masuklah dari mana? mana pintu yang di kehendaki dengan tidak dihisab.

16. Syurga itu dibawah tapak kaki ibu.

17. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Nabi s.a.w) di dalam syurga.

18. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya syurga.

19. Daripada Aisyah r.a. Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya, lalu berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.

Jadi, janganlah sesekali kita merasa lemah.wanita sebenarnya yang membuat seseorang lelaki itu kuat. Itulah salah satu sebab mengapa Nabi meletakan wanita setaraf pada lelaki dan tidak lebih rendah...

Renung2 kan dan selamat beramal...

Tuesday, May 3, 2011

10 Gambar Bahaya Dalam Sukan(maybe lawak)

Salam Pembaca semua...
First update untuk hari ni...
Mai la tgk pic yg disnap ni...
Ada yang LAWAK
Ada yang ERRR....

Layan Sendiri la..ok


xnak bagi bola sangat amik kau haha


Lari laju sampai xsempat brek


Oit..jgn la dok pegang benda tu!!!


Ni aku xtau nak kata pa..tp SAKIT tu jawapan dia...


Dah nak kalah tumbuk ja player haha


Nak p tgk besball pakai la apa yg patut lepas ni


Confirm patah hidung


Errrr....


Haha terlalu fokus kat game sampai mata pun...


Punya nak menang smpai penonton pun xhirau

Monday, May 2, 2011

BEN ASHAARI CARI ENTRI BEST


Ringkasan entri...

Entri yang daus nak share ni bersifat islamik sikit...
zaman sekarang ni kurang sangat pasal entri ni...
dalam entri tu ada info pasal nabi kita iaitu Muhammad S.A.W...
entri ni menceritakan tentang perbicaraan baginda dengan sahabat2 nya...
ramai yang maybe dah tau tapi xingat...
mungkin ada jugak yang xpernah tahu langsung pasal benda tu...
so daus pun buat entri ni supaya...
lebih ramai mendapat manfaatnya...
xkan daus sorang ja yang dapat manfaat tu kan...

Link Entri tersebut:Berapa Ramai Rindu "DIA"

Saturday, April 30, 2011

Bila saya boring...saya buat ini..haha

video
ni la jadi nya bila daus da boring tahap gaban hahah

Indah Bersamamu....

Salam Pembaca semua..
Hari ni rasa cam nak share satu puisi lak...

Kurangkai kata indah untuk buatmu tahu
Yang kuucap tak sekadar kata indah
Kuingin kau percaya yang kurasa cinta
Cinta yang indah untuk dirimu yang terindah

Lembutnya sikapmu membuat hatiku luluh
Jatuh dalam pesona cinta yang terpancar dari wajahmu

Bila dewi cinta ada dipihakku
Kukan memohon padanya untu buatmu mencintaiku
Namun, kutak ingin menyakitimu
Dengan memaksamu untuk mencintaiku

Kuingin kau rasakan cinta yang kurasa
Dan biarkan cintaku mengisi hatimu

Dengarlah bisik hatiku
Kuucap cinta yang indah untukmu
Tuk jalani hidup yang indah bersamamu
Dan terjalin abadi untuk selamanya


Thursday, April 28, 2011

Pemain Bola Sepak Malaysia Kat Luar Negara

Salam Pembaca semua...
Daus nak share skit pasal bola sepak skit hari ni...
sebenarnya ada pemain2 malaysia yang main diluar negara ok...

Mai kita berkenalan dengan depa...haha

1.Safee Sali
xkenai lagi ceq xtau nak kata la...
main kat Pelita Jaya, Indonesia

2.Nicholas Chan

Nicholas Chan 19 tahun anak kepada pemilik kelab Liga Kejohanan , Cardiff City Dato Chan Tien Ghee mendapat peluang untuk mencuba nasib di kelab itu

3.Tadashi Takeda
Tadashi Takeda, Fagiano Okayama FC
(born 27 July 1986 in Penang, Malaysia) is a Malaysian-born

4.Titus Palani James
Titus James Palani, CS Meaux
13 August 1986 Kuala Lumpur

5.Wan Kuzain Wan Kamal
Wan Kuzain Wan Kamal, United States
Wonderkid ok...bukan senang nak dapat title tu...CR, Sergio Aguero penah dapat title tu

7.Shaun Richard Maloney
Shaun Richard Maloney (born 24 January 1983 in Miri, Sarawak,
tapi sayang Scotland dah amik dia sebagai player international
Dia main untuk Celtic...bukan calang2 tu

8.Tam Sheang Sung
Tam Sheang Sung kini sedang beraksi di Liga J ( J - League ) bersama skuad bawah 15 tahun FC Yokohama. Dia digelar Cristiano Ronaldo Jr. Ketika dihantar berlatih bersama kelab Brazil , San Bernado oleh wartawan di sana yang teruja melihat anak Malaysia ini beraksi di sana dan mendapat liputan hangat sepanjang berada di sana.

Player yang PERNAH mewakili kelab luar negara:
Akmal Rizal, Kedah, FC Strasbourg, Haegenue
Juzaili Samion, FC Strasbourg, Haegenue
Fadzli Shaari, Pahang, SV Wehen
Rusi Ramli, SV Wehen
Lim Teong Kim Hertha Berlin SC, Gak Graz, Austria (sekarang coach Bayern Munich)
Dali Omar (Somewhere at Australia)
T Gobinath Naidu
Wong Choon Wah (Somewhere at Hong Kong tahun 70-an)

Yang PERNAH pergi TRIAL :

Syamsuri Mustafa, AFC Bournemouth, Eintranch Frankfurt
Nasril Nourdin, Blackburn
Syed Adney, Darlington FC &Middlesbrough FC
Khalid Jamlus ,Eintranch Frankfurt
Akmal Rizal, Eintranch Frankfurt

Yang PERNAH dioffer trial kat kelab luar negara TAPI TAK PERGI:
Mokhtar Dahari
Khairul Azman Mohamad (masa main kat Phg dlm tahun 1993 rasanya)
Matlan Marjan

Yang DIPANGGIL BERMAIN TANPA TRIAL
Daus-----> MAN UTD

haha..sekali sekala belagak skit..haha

Yang SEDANG/AKAN pergi trial
Anond Chim, Wigan Athletic FC
Nazrin Baharudin, Wigan Athletic FC
R Suresh, Wigan Athletic FC
Asrarudin, PSV Eindhoven


Fakta Menarik Manchester United

Salam Pembaca semua...

Hari ni daus nak cita sal kelab bola sepak yang terkenal ni
MANCHESTER UNITED

Ramai orang minat Man Utd tapi berapa orang yang tau fully pasal Man Utd

Maklumat Man Utd
Nama Lengkap: Manchester United Football Club
Dulu dikenali: Newton Heath Lyr 1878-1890..Newton Heath 1890-1903
Nickname: Red Devils, The Reds, Red Army(fans), United, Man U, Man utd
Club Sponsor: American International Group (AIG)
Kit Sponsor: NIKE
Alamat: Manchester United F.C., Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester, M16 0RA
No.telefon: (0161) 808 800
Fax: (0161) 868 8804
Tiket & Info perlawanan: (0161) 868 8820
Stadium: Old Trafford
Kapasiti Old Trafford: 76,212(bukit jalil besaq lagi haha)
Luas Padang: 116yd x76yd
Chief Executive: David Gill
Chairman: Joel & Avram Glazer
Honoury Chairman: Martin Edwards
Non-Executive Directors: Brian Glazer, Edward Glazer, Darcie Glazer, Kevin Glazer
Chief operating officer: Michael Bolingbroke
Commercial Director: Richard Arnold
Directors David Gill, Michael Edelson, Sir Bobby Charlton, Maurice Watkins
Club Secretary: Ken Ramsden
Assisstant Club Secretary: Ken Merrett
Global Ambassador: Bryan Robson
Manager: Sir Alex Ferguson
Assistant Manager: Mike Phelan
1st team coach: Rene Meulensteen
Reserve team manager: Ole Gunnar Solskjaer
Academy Team manager: Paul McGuinness
1st team physio: Rob Swires
Kit man: Albert Morgan
Head Groundsman Tony Sinclair

Kejayaan Man Utd

FA Premier League - Champions
1992-93, 1993-94, 1995-96, 1996-97, 1998-99, 1999-00, 2000-01, 2002-03,2006-07, 2007-08, 2008-09
Runners-up
1994-95, 1997-98, 2005-06, 2009-10

Division 1 (old) - Champions
1907-08, 1910-11, 1951-52, 1955-56, 1956-57, 1964-65,1966-67
Runners-up
1946-47, 1947-48, 1948-49, 1950-51, 1958-59, 1963-64, 1967-68, 1979-80, 1987-88, 1991-92

Division 2 (old) - Champions
1935-36, 1974-75
Runners-up
1896-97, 1905-06, 1924-25, 1937-39

FA Cup - Winners
1909, 1948, 1963, 1977, 1983, 1985, 1990, 1994, 1996, 1999, 2004
Runners-up
1957, 1958, 1976, 1979, 1995, 2005, 2007

League Cup - Winners
1992, 2006, 2010
Runners-up
1983, 1991, 1994, 2003, 2009

FA Community Shield - Winners
1908, 1911, 1952, 1956, 1957, 1983, 1993, 1994, 1996, 1997, 2003, 2007, 2008
Joint Winners
1965, 1967, 1977, 1990
Runners-up
1948, 1963, 1985, 1998, 1999, 2000, 2001, 2004, 2009

European Cup / UEFA Champions League - Winners
1968, 1999, 2008

Runners-up
2009

E.C.W.C - Winners
1991

European Super Cup - Winners
1991
Runners-up
1999, 2008

Intercontinental Cup - Winners
1999
Runners-up
1968

FIFA Club World Cup - Winners
2009
Fakta Menarik Man Utd
Most league Points (2 for a win): 64, Division 1, 1956-57
Most league Points (3 for a win): 92, FA Premier League, 1993-94
Longest unbeaten run (all competitions): 45 games, 24 December 1998 to 3 October 1999
Most league goals (aggregate): 103, Division 1, 1956-57, 1958-59
Highest league scorer (in a season): 32, Dennis Viollet, 1959-60
Most goals in a season (all competitions): 46, Denis Law, 1963-64
Most goals scored in Europe: 38, Ruud Van Nistelrooy, 2001-06
Most league goals: 199, Sir Bobby Charlton, 1956-73
Most capped player: 130, Edwin Van Der Sar, Holland 1995-2008
Most league appearances (aggregate): 606, Bobby Charlton, 1956-73
Most goals (all competitions): 249, Sir Bobby Charlton, 1956-73
Most appearances (all competitions): 838, Ryan Giggs, 1991-
Youngest league player: Jeff Whitefoot, 16 years 105 days v Portsmouth, 15 April 1950
Record transfer fee paid: £31,000,000 Rio Ferdinand from Leeds United, July 2002
Record transfer fee received: £80,000,000 Cristiano Ronaldoto Real Madrid, June 2009

Wednesday, April 27, 2011

Ku Ingat Tempat Buang Sampah..Rupa2nya Rumah...

Salam pembaca semua...

Entri pertama untuk hari ni...
Daus baru balik semalam dari Kuala Lumpur...
P pun sebab ada urusan ja...
kalau xtu mmg xpijak la KL tuh...

Daus smpai da lewat kat KL dalam pkl 12 lbh cmtu...
Kat sana membe daus datang amik...
Rumah dia kat Bandar Tasik Selatan...
Time da masuk kawasan rumah dia tu...
Dia tanya kat daus
S:hang rasa2 apa yang ada belakang apartment kami ni...
D:Tempat buang sampah...haha(dah bau sampah)
S:&^%$%#^# haha

Esok pagi tu diorang p keja tinggal la daus kat umah sorang2...
Daus nak kuar pun da xingat jalan nak meronda pun...
Daus pun teringat membe daus tanya semalam...
Daus pun bukak tingkap tengok2 nahhh...
AMIK KAU...


Besar x rumah ni...



Ni haa lagi...


Siap ada padang golf lagi tu & stable kuda& tempat simpan kereta...
Antara kereta yang daus nampak Vellfire,Alphard,....banyak sangat...


Bdepan ngan tasik tu...tempat helikopter turun...
OK pemilik rumah ni pergi keja ni heli ok...

Petang tu memang kena bahan ngan membe...
S:Macam mana tempat buang sampah cantik x...
D:cissss hahahaha =D

Aku Sakit Spastic???

Salam Pembaca Semua...

Ada sorang awek ni cakap daus spactic...
Arghhhh tidak.....

Ni la apa yang dia cakap kat daus...

Hah tajuk entry ni khas utk kamu daus..oi dik oi spastic pn tak taw apa ka??
Memandangkan aku suka sebut perkataan 'spastic' n ramai yg akan tanya aku balik apa dia 'spastic' tu..
Nah khas kali ni aku explain ok..
Dari kamus wiki menunjukkan maksud SPASTIC ni is a decease cause by muscle..a kind of muscle disorder..

SAMBUNG BACA KAT SINI

Friday, April 22, 2011

Usop Wilcha Kena Sabotaj

Salam Pembaca semua...
haaa

Ce citer...Ce citer...
Sapa yang xkenal tagline Usop Wilcha..
atau nama sebenar Syed Muhamad Asri...

ni haa sapa xkenai lagi..ceq xtau la

Camni cerita sebenar nya...
Ada fan page Usop yang membuat penjualan T-shirt sempena tagline2 Usop ni...
So ada plak yang salah faham ingat si Usop ni la yang jual....
Xpasal2 Usop yang kena...
Daus pun p la terjah fan page Usop tu...

Ni antara gambar2 yang ada dalam tu...


Fan page tu...

Contoh2 t-shirt

Contoh2 t-shirt2

Erm tu jela skit2...
Xle banyak2...
Kang jadi kontroversi...
Pada Admin group tu...
Len kali mintak permission kat Usop dulu ok...


Gosip Perpindahan Bola Sepak...

Salam Pembaca semua...
Daus nak share info pasal dunia bola sepak sikit ni...
Just Gosip ja...
Belum sure g


Shay Given



Carl Jenkinson


Diego Forlan


Samir Nasri


Didier Drogba


Cristiano Ronaldo...


Neymar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...